Juniorka vyhrála v Plzni. Trefili se Diop nebo Hurka | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála v Plzni. Trefili se Diop nebo Hurka

1:3
(0:1)
4. kolo, 18. 8. 2014
4. kolo, 18. 8. 2014
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Branky: Branky: 60. Černý – 25. Mysliveček (pen.), 70. Diop, 90+2. Hurka. ŽK: 24. Šiman (PLZ), 88. Bohó (PLZ) – 87. Hrubý (SLA), 88. Zámečník (SLA)
PLZEŇ - Slávistická juniorka zvládla utkání v Plzni a po výhře 3:1 se dostala do čela tabulky. Góly vstřelili nejprve Mysliveček z penalty a následně Dame Diop nebo Martin Hurka.
V dresu juniorky tentokrát z A-týmu nastoupili Ondřej Bejbl, Nikolas Salašovič, Robert Hrubý a Dame Diop, který si v sobotu proti Teplicím připsal premiéru v sešívaném. Proti Plzni přidal nejen první start za juniorku, ale také první vstřelený gól.

Slávisté za třemi body vykročili ve 25. minutě, když byla nařízena penalta ve prospěch týmu Pavla Řeháka. Míč si postavil František Mysliveček a otevřel skóre zápasu.

Slávisté hru kontrolovali, kombinovali lépe než soupeř a s klidu a rozvahou rozjížděli jednu akci za druhou. Kromě penalty ale diváci vyloženou šanci v první půli ani na jedné straně neviděli.

Do druhé půle nastoupil Martin Hurka, který se tak do hry vrátil po zranění. V 60. minutě domácí vyrovnali, když se nadvakrát prosadil před brankou osamocený Daniel Černý. Dvě minuty po vyrovnávací brance ještě plzeňský Čihák trefil tyč a ze strany domácích to bylo vše.

Premiérový gól v sešívaném si v 70. minutě připsal Senegalec Dame Diop, který si nejlépe vyskočil na rohový kop a hlavou vrátil vedení na stranu sešívaných. Sedm minut před koncem dal o sobě poprvé pořádně vědět Martin Hurka, ale jeho ránu z dálky vytáhl gólman Šimon na roh.

Chvíli slávistického odchovance přišla v samotném závěru, kdy domácí tlačili a slávistům se tak nabízel prostor pro rychlé brejky. V situaci dva na jednoho našel Hrubý právě Hurku a ten dal skóre definitivní podobu 3:1. Slávisté se tak dostali na čelo Juniorské ligy a pozor, už ve čtvrtek přivítají na Xaverově České Budějovice. Utkání začíná v 17:00.
1:3

Sestavy

FC Viktoria Plzeň

Soukup – Kadavý (61. Souček), Salašovič, Fialka, Bejbl - Brož (61. Möglich), Zdichynec (46. Hurka) - Mysliveček (76. Vitarigov), Hrubý, Zámečník - Diop (90. Pelikán)

SK Slavia Praha

Soukup – Kadavý (61. Souček), Salašovič, Fialka, Bejbl - Brož (61. Möglich), Zdichynec (46. Hurka) - Mysliveček (76. Vitarigov), Hrubý, Zámečník - Diop (90. Pelikán)

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 60. Černý – 25. Mysliveček (pen.), 70. Diop, 90+2. Hurka. ŽK: 24. Šiman (PLZ), 88. Bohó (PLZ) – 87. Hrubý (SLA), 88. Zámečník (SLA)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články