Juniorka přejela Dynamo. Dvakrát se trefil Dame Diop | SK Slavia Praha
Více

Juniorka přejela Dynamo. Dvakrát se trefil Dame Diop

4:1
(3:1)
5. kolo, 21. 8. 2014
5. kolo, 21. 8. 2014
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Branky: <b>Branky:</b> 13. a 55. Diop, 22. Zámečník, 44. Souček – 16. Pasecký<br> <b>ŽK:</b> Křiváček, Held (oba CEB)<br> <b>Rozhodčí:</b> Zadinová – Kožár, Štrincl
PRAHA/XAVEROV - Juniorka Slavia je i po pěti kolech Juniorské ligy bez prohry. V pátém kole si sešívaní poradili 4:1 s Dynamem České Budějovice, když se dvakrát trefila senegalská posila Dame Diop.
Právě Diop, který se fanouškům představil už i v dresu A-týmu v závěru zápasu v Teplicích a byl u akce, která vedla k našemu jedinému gólu, otevřel už ve 13. minutě gólový účet zápasu. Na hranici vápna dostal míč od Roberta Hrubého a obloučkem přes gólmana poslal Slavii do vedení.

Hosté ale vyrovnali už za další tři minuty. Po autovém vhazování se ke střele dostal Held, jeho pokus ale brankář Soukup ještě vyrazil. K dorážce se ale dostal Martin Pasecký a srovnal na 1:1. Ve 22. minutě ale vrátil Slavii vedení Jakub Zámečník, který si pokryl míč před dotírajícím obráncem a prostřelil gólmana Coufala.

Po půlhodině hry mohli v přestřelce pokračovat hosté, proti byl ale gólman Slavie Soukup. Ten se ukázal proti Horákově střele z přímého kopu, kterou vytáhl na břevno. Těsně před přestávkou tak znovu udeřili slávisté. Myslivečkův přímý kop tečoval do gólmana Nikolas Salašovič, míč se odrazil k Tomáši Součkovi a ten ho dorazil do odkryté sítě.

Ve druhé půli Slavia kontrolovala svůj náskok a po deseti minutách dokonce zvýšila na 4:1. To když centr Vitarigova ve skluzu tečoval Dame Diop a připsal si tak druhý zásah v utkání. Ve druhém startu za juniorku tak dal senegalský ofenzivní záložník už tři góly.

Pátou branku mohli přidat Robert Hrubý a Martin Hurka, proti oběma se však postavila branková konstrukce. Hrubý z přímého kopu nastřelil krásnou ranou spojnici břevna a tyče, Hurka o chvíli později zachytil rozehrávku hostů, balon ale opět zazvonil na tyč.

Sešívaní tak porazili České Budějovice 4:1 a drží se dva body za vedoucím Jabloncem. Stejný počet bodů, tedy třináct, má ještě třetí Mladá Boleslav. Už v pondělí 25. srpna čeká naše juniory pražské derby s Duklou!
4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Bejbl, Souček, Pelikán, Dostál (61. Möglich) – Zámečník (68. Hurka), Hrubý, Salašovič (46. Brož), Mysliveček (61. Batka), Zdichynec (46. Vitarigov) – Diop

SK Dynamo České Budějovice

Coufal – Jenne, Křiváček, Podráský, Tušer (65. Pěna) – Krejčí (61. Otepka), M. Held, Čadek, J. Held, Horák – Pasecký (75. Bednář)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 13. a 55. Diop, 22. Zámečník, 44. Souček – 16. Pasecký<br> <b>ŽK:</b> Křiváček, Held (oba CEB)<br> <b>Rozhodčí:</b> Zadinová – Kožár, Štrincl

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články