Opět Dame Diop! Senegalec zařídil výhru juniorky nad Duklou | SK Slavia Praha
Více

Opět Dame Diop! Senegalec zařídil výhru juniorky nad Duklou

1:0
(1:0)
6. kolo, 25. 8. 2014
6. kolo, 25. 8. 2014
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
Branky: <b>Branka:</b> 45. Diop<br> <b>ŽK:</b> Salašovič, Hrubý, Dostál - Tetour, Toman, Brejcha<br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleánu – Zeman, Šmakal
PRAHA/XAVEROV - Juniorka Slavie se dál drží na druhém místě ligové tabulky. K výhře nad Duklou 1:0 ji nasměrovala trefa senegalského útočníka Dame Diopa, který tak ve třech startech za juniorku dal už čtyři branky.
První poločas přinesl vyrovnanou hru, která slušně zaplněným tribunám na Xaverově příliš šancí nenabídla. V 11. minutě zakončoval po Myslivečkově rohovém kopu Bejbl, branku ale vysoko přestřelil. Za dalších devět minut se do šance mohli dostat hosté z Julisky, když gólman Soukup nedosáhl na tečovaný centr, včas ale stačil odkopnout Martin Dostál.

Po půlhodině hry přišla neurovnaná partie, kdy musel rozhodčí Ardeleánu během tří minut tasit hned třikrát žlutou kartu. Část plnou nepřesností ukončil až střelou zpoza vápna Peterka, hostující gólman ale i přes problémy nakonec míč dokázal zkrotit.

Přesto šli sešívaní ještě do přestávky do vedení. Ve 45. minutě si na Myslivečkův přesný centr naběhl do vápna senegalský útočník Dame Diop a hlavou poslal míč do sítě. Ve svém třetím startu za juniorku se tak trefil už počtvrté.

Diopova trefa se nakonec ukázala jako rozhodující. Druhý poločas totiž kromě dalších tří žlutých karet dlouho nepřinesl žádnou možnost, která by mohla změnit skóre. Až čtyři minuty před koncem řádné hrací doby vypálil z ostrého úhlu Robert Hrubý a k dorážce se dostal střídající Oskar Fotr, jeho první pokus ale trefil jen dalšího ze slávistů a druhá střela mířila vedle. Na druhé straně mohl vzápětí srovnat Kuchta, svou křížnou střelu ale poslal mimo tři tyče.

Slavia se tak po těsné výhře nad Duklou drží na druhé příčce tabulky za Mladou Boleslaví, která ji přeskočila o skóre díky neuvěřitelným deseti brankám do sítě Varnsdorfu. Doposud suverénní Jablonec o svou vedoucí pozici přišel kvůli vysoké prohře na hřišti Slovanu Liberec.

Asistent trenéra Jan Bauer: Vyhráli jsme zaslouženě

Úspěšné utkání hodnotil asistent trenéra juniorky Jan Bauer. „Byl to bojovný fotbal, vítězství je určitě zasloužené. Na utkání s Duklou jsme se připravovali, hrají stejným stylem jako A tým. Hrají to samé, co hráli na jaře, což znamená rozehrávku odzadu, kterou jsme v prvním poločase od brankáře zachytávali, měli jsme to přečtené, takže nás Dukla nepřekvapila,“ těšilo Bauera.

V prvním poločase byly podle něj malé rezervy. „Uprostřed hřiště jsme měli po zisku hrát více jednodušších míčů a dotáhnout více šancí. Nicméně první poločas jsme vyhráli zaslouženě 1:0, Dukla měla jednu takovou pološanci, ale jinak nic,“ komentoval výkon soupeře.

„Do druhého poločasu jsme nastoupili se stejným záměrem napadat jejich rozehrávku, a pokud se dostala Dukla přes nás, tak se dostat pod míč. Ve druhém poločase jsme jim ani nedovolili zakončit a vystřelit, i když hráli svůj fotbal. My jsme naopak mohli více vytěžit z rychlých protiútoků, které ale končili nepřesností v té předfinální fázi a koncovce,“ dodal na závěr svého hodnocení Bauer.

Jak moc vás těší, že si Dukla nevytvořila žádnou vyloženou šanci?
„Pro nás je to první utkání bez obdržené branky, je to vizitka brankáře, obrany i celého týmu, můžeme se od toho odrazit, i když tam zatím ještě nedostatky byly, na kterých zapracujeme dál.“

Odehráli jste třetí zápas v průběhu sedmi dní, jak náročné to bylo fyzicky?
„Hráli jsme prakticky ve stejném složení, možná dva, tři hráči se vyměnili, takže bylo vidět, že toho kluci měli trošku víc, ale poprali se s tím dobře. Bylo to teď hodně o úsilí, hlavně se soupeřem, jakým je Dukla, který praktikuje svůj fotbal na držení míče, takže za to bych je pochválil.“

Jste o skóre za Boleslaví, nejde vám primárně o umístění, ale pro kluky je to určitě odměna, že?

„Samozřejmě, každé vyhrané utkání kluky posouvá, lépe se pak pracuje v tréninku, s větším klidem, jak pro nás tak pro ně. Vítězství je pro ně odměna.“

Jak je na tom kádr po zdravotní stránce?
„Vrátil se Oskar Fotr, jinak nám teď během svou dní onemocněli tři hráči. Zámečník, Möglich a Brož mají lehkou virózu, takže jsme museli povolat Buchtu z A dorostu, abychom doplnili lavičku. Byl kompetentním střídajícím hráčem, to nám to vyšlo. Po dlouhém zranění se nám dostal zpátky do hry Martin Hurka, zotavuje se Viktor Šimeček a doufáme, že ty krátké virózy budou rychle vyřešeny. “

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Bejbl, Fialka, Kodr, Dostál (63. Kadavý) – Peterka (90. Pelikán), Hrubý, Salašovič (82. Fotr), Mysliveček (C), Hurka (53. Kuchta) – Diop

FK Dukla Praha

Vávra – Schindler, Toman, Reiter (89. Troníček), Kulikov – Bezdička, Bezpalec (63. Gajecký), Tetour, Brejcha, Albiach (63. Volek) – Vopat (C)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 45. Diop<br> <b>ŽK:</b> Salašovič, Hrubý, Dostál - Tetour, Toman, Brejcha<br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleánu – Zeman, Šmakal

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články