Oslabená juniorka poprvé prohrála | SK Slavia Praha
Více

Oslabená juniorka poprvé prohrála

6:1
(2:0)
7. kolo, 1. 9. 2014
7. kolo, 1. 9. 2014
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 38. Šašinka, 45+1. Šašinka, 57. Šašinka, 68. Šašinka, 79. Hrdlička, 90. Hrdlička – 88. Batka <b>ŽK:</b> Opatřil, Filip Kaša, Helešic <b>Rozhodčí:</b> Proske – Vysloužil, Tacina
OSTRAVA - Slávistická juniorka se v sedmém ligovém kole představila na hřišti Baníku Ostrava a nebyl to pro ni právě povedený začátek září. Poprvé v sezoně totiž slávisté prohráli, domácímu celku navíc podlehli vysoko 6:1.
Že bude Baník dělat oslabeným sešívaným problémy, to bylo patrné od samého počátku utkání. Hned v první minutě zápasu se za Janalíkova záda pokoušel zkrotit centr Šašinka, což se mu ještě nepodařilo, stejně tak jako zakončení ve dvacáté minutě, kdy mu stál v cestě obránce. Jméno ostravského útočníka však bude nejspíš slávisty strašit ještě dlouho. Ve 38. minutě se právě on prosmýkl po levé straně hřiště a poprvé překonal brankáře Janalíka.

Slavia se snažila dorovnat skóre zápasu, šance si ale opět vytvářeli zejména domácí, kterým však stál v cestě sedmnáctiletý gólman sešívaných. Ani on ale nedokázal zabránit druhé brance Baníku, kterou po rohovém kopu poslal pod břevno Šašinka. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Sešívaní si ve druhé půli několik šancí vytvořili, například v 55. minutě musel Myslivečkův nebezpečný centr likvidovat gólman Šrom, ale stejně jako v první půli, to byl Baník, kdo se radoval ze vstřelené branky. O dvě minuty později totiž překonal Janalíka opět Jakub Šašinka a završil tak hattrick. To mu ovšem nestačilo a v 68. minutě přidal střelou pod břevno gól číslo čtyři. Zhruba o deset minut později pak Baník zaokrouhlil počet branek na pět, když se tentokrát trefil osamocený Hrdlička.

Dvě minuty před koncem utkání se konečně podařilo vstřelit branku i sešívaným. Zámečníkovu prudkou přihrávku podcenil brankář Šrom a jako první se k míči dostal Lukáš Batka, který nezaváhal a připsal si tak jediný gól Slavie.

Domácí měli chuť hrát až do samého konce, a tak měl Janalík plné ruce práce. V poslední minutě se po rychlé kombinaci Baník prosadil ještě jednou, když zakončoval podruhé v zápase Hrdlička. Sešívaní si tak z Ostravy odvážejí porážku 1:6 a chuť si mohou spravit v následujícím zápase proti Jihlavě, kterou přivítají doma 8. 9. od 17:00 hodin.
6:1

Sestavy

FC Baník Ostrava

Šrom – Honiš, Kaša, Sukup "K", Opatřil, Behan, Čech, Šašinka, Petrus, Tomšů, Helešic Náhradníci: Jaška – Hrdlička, Matěj, Szotkowski

SK Slavia Praha

Janalík – Möglich, Matviichuk (65. Gillian), Kuchta, Mysliveček (61. Pecháček), Peterka, Fotr (46.Batka), Pelikán, Jakab, Fialka "K", Zámečník

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 38. Šašinka, 45+1. Šašinka, 57. Šašinka, 68. Šašinka, 79. Hrdlička, 90. Hrdlička – 88. Batka <b>ŽK:</b> Opatřil, Filip Kaša, Helešic <b>Rozhodčí:</b> Proske – Vysloužil, Tacina

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články