V souboji posledních dvou mistrů prohrála juniorka v Brně | SK Slavia Praha
Více

V souboji posledních dvou mistrů prohrála juniorka v Brně

1:0
(0:0)
9. kolo, 11. 9. 2014
9. kolo, 11. 9. 2014
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 72. Duda<br> <b>ŽK:</b> Krška - Kuchta, Zámečník, Salašovič, Diop<br> <b>Rozhodčí:</b> Marek – Vysloužil, Likař
BRNO - Juniorka Slavie prohrála podruhé za sebou, podruhé za sebou o jedinou branku. V Brně podlehli sešívaní v souboji posledního s předpoledním mistrem nejtěsnějším výsledkem - 0:1.
Zápas dvou posledních mistrů Juniorské ligy byl zpočátku vyrovnaný a ani jeden z týmů se nedostával do velkých šancí. Domácí Krška stejně jako chvíli po něm slávista Kuchta po Diopově sklepnutí pálili v ojedinělých příležitostech vedle. Ve 39. minutě pak mohl sám na bránu postupovat Prošek, domácí gólman Záleský ale včas vyběhl a šanci našemu záložníkovi překazil.

Do druhé půle trenér Řehák hned dvakrát vystřídal, Peterka nahradil Zámečníka a Dostál Bejbla, Slavia si více šancí ale nevytvořila. V 69. minutě vyrážel slávistický gólman Soukup těžký centr na roh, za další tři minuty ale padl jediný gól zápasu.V 72. minutě si v našem vápně zpracoval dlouhý centr Dominik Duda a střelou z otočky překonal brankáře Soukupa.

Slávisté se až do konce zápasu nedostala k šanci, ze které by mohla skórovat, naopak vedení mohlo zvýšit Brno. V nastaveném čase se po protiútoku do otevřené obrany mohl trefit Babička, odkrytou branku ale netrefil.

Slavia tak prohrála podruhé v řadě, Zbrojovce podlehla těsně 0:1. Po devátém kole jí tak v tabulce patří páté místo.
1:0

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

Záleský – Šural, Krška, Štrombach (57. Přichystal), Sedlo – Boček, Bednář, Pazourek, Babička (79. Fojtík) – Sedlák (71. Hanuš), Weber (52. Duda)

SK Slavia Praha

Soukup – Bejbl (46. Dostál), Mikula (90. Pelikán), Mysliveček, Kuchta – Salašovič (84. Novák), Prošek, Diop, Fialka – Zámečník (46. Peterka), Kadavý

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 72. Duda<br> <b>ŽK:</b> Krška - Kuchta, Zámečník, Salašovič, Diop<br> <b>Rozhodčí:</b> Marek – Vysloužil, Likař

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články