Derby juniorek získala na Strahově Sparta | SK Slavia Praha
Více

Derby juniorek získala na Strahově Sparta

2:0
(2:0)
13. kolo, 6. 10. 2014, TC Strahov
13. kolo, 6. 10. 2014, TC Strahov
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky: </b>26. Pešek, 37. Kadlec <br> <b>ŽK:</b> Pamič - Kuchta<br> <b>Rozhodčí:</b> Houdek – Kubr, Kožár
PRAHA/STRAHOV - Po vítězném derby devatenáctek chtěla své mladší kolegy napodobit i juniorka, o výsledku zápasu však rozhodly dva rychlé góly Sparty v prvním poločase. Slavia nedokázala vyzrát na kompaktní obranu soupeře a na Strahově tak podlehla 0:2.
Sparta šla do zápasu z prvního místa v tabulce, navíc s vizitkou týmu, který až v posledním kole poprvé v soutěži prohrál. Letenští navíc předtím drželi úctyhodnou bilanci sedmi zápasů bez inkasovaného gólu. Slavia oproti na Strahově nasadila řadu hráčů, kteří patří do kádru A-týmu. V sešívaném dresu se tak od začátku představili brankář Matej Rakovan, Milan Nitrianský, Martin Dostál, Jakub Petr a Vukadin Vukadinovič.

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný fotbal bez větších šancí. Slavia zahrozila přímým kopem Nitrianského, náš obránce ale poslal míč vysoko nad bránu. O chvíli později pálil po Vukadinovičově přihrávce Dostál, ani jeho střela ale nezamířila mezi tři tyče.

Ve druhé polovině úvodní půle pak dvakrát v rozmezí jedenácti minut skórovala Sparta. Nejprve se ve 26. minutě protlačil do našeho vápna Jakub Pešek, udržel balon, počkal si na Rakovanův pohyb a přesnou střelu poslal Spartu do vedení. V minutě 37. pak rychlý protiútok zakončoval Milan Kadlec a ani na jeho střelu ke vzdálenější tyči Rakovan nedosáhl.

Sešívaní mohli ještě do přestávky snížit, když po Dostálově centru pálil Jakub Petr, z voleje ale mířil těsně nad. V 53. minutě napřáhl stejný hráč tentokrát po Bejblově pasu, stejně jako v předchozím případě ale mířil nad branku. Do největší šance druhé půle se tak dostali domácí, když střelec první branky Pešek trefil v 56. minutě břevno.

Slavia si v závěru vytvořila tlak, když už se z něj ale vyklubala šance, zastavily střely nohy obránců nebo gólman Pellegrini. Výsledek 2:0 tak nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu.

Jan Bauer: Soupeř byl efektivnější

„Sparta se připravila na to, že budeme mít v sestavě několik kluků z áčka, hráli kompaktně, v bloku s deseti hráči. My jsme tím pádem měli více ze hry, už ve druhé minutě jsme měli šanci, když Vukadinovič střílel zprava na zadní tyč. Škoda, že to tam nepadlo. Drželi jsme míč, ale byly tam nepřesnosti a někdy jsme byli i trochu zbrklí s dlouhými nakopávanými míči, pro které nebylo moc prostoru. Sparta těžila z toho, že měla dobrý přechod, v pěti nebo šesti hráčích šla do útoku a potrestala naše individuální chyby. Soupeř byl efektivnější, my jsme v první půli kromě jedné střely a jednoho rohu nebyli nebezpeční,“ okomentoval první půli asistent trenéra juniorky Jan Bauer.

„Druhý poločas Sparta zalezla ještě hlouběji, my jsme kombinovali, drželi míč, ale bylo tam málo věcí do vápna. Předfinální a finální část chtěla lépe vyřešit. Jednu šanci měl Peterka, několikrát míč dostali k vápnu Petr a Vukadinovič, z toho jsme mohli mít nějaké šance a něco proměnit. Sparta ale vyhrála zaslouženě, proměnila své šance,“ pokusil se Bauer vystihnout faktory, které rozhodly zápas.
2:0

Sestavy

AC Sparta Praha

Pellegrini – Kadlec, Matějka, Voukun, Pamič – Špaček (64.Mejdr), Macháč, Čavoš "K" (89.Sulovský), Pešek (83.Kitanovič) – Miskovič – Surmaj (90.Hovorka)

SK Slavia Praha

Rakovan – Dostál, Nitrianský, Fialka "K", Bejbl – Vukadinovč, Petr, Salašovič, Mysliveček, Möglich (57.Peterka) – Kuchta (60.Brož)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>26. Pešek, 37. Kadlec <br> <b>ŽK:</b> Pamič - Kuchta<br> <b>Rozhodčí:</b> Houdek – Kubr, Kožár

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články