Juniorka otočila výsledek a veze tři body z Třince | SK Slavia Praha
Více

Juniorka otočila výsledek a veze tři body z Třince

1:2
(1:0)
15. kolo, 19. 10. 2014
15. kolo, 19. 10. 2014
FK Fotbal Třinec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky: </b>39. Švábík – 60. Kodr, 69. Gecov<br> <b>ŽK: </b>Voves (TRI)<br> <b>ČK:</b> 84. Ferenc (TRI)<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske - Peřina, Cieslar
TŘINEC/MĚSTSKÝ STADION - Juniorka prohrávala v Třinci po poločase 0:1, díky brankám Kodra a Gecova ale dokázali sešívaní výsledek otočit. Domácí jim situaci usnadnili v 84. minutě, kdy se nechal po faulu na Zámečníka vyloučit obránce Ferenc.
Juniorka se v rámci patnáctého kola představila na hřišti Třince a po vyrovnaném počátku utkání to byli sešívaní, kdo si vytvořil první vážné šance zápasu. Nejprve našel Marek Kodr před třineckou bránou volného Hrubého, který se hlavou neprosadil. O dvě minuty později zůstal sám před brankářem domácích Zámečník, ani tomu se však brankáře Bruka nepodařilo prostřelit.

Ačkoliv držela Slavia domácí na jejich obranné polovině, měla problém vážněji ohrozit branku Třince. Nakonec to byl právě domácí celek, kterému se podařilo načít skóre, to když ve 39. minutě Marek Švabík důrazně protlačil míč přes Soukupa do slávistické sítě. První poločas končil rohovým kopem pro sešívané, střelu Dostála ovšem zblokoval jeden z třineckých hráčů, a tak se šlo do kabin s výsledkem 1:0.

Ve druhém poločase se Slavia opět držela na útočné polovině, v 54. minutě provedla dvě změny v sestavě a nakonec se i ona dočkala branky. Na 1:1 srovnal v 60. minutě po centru z pravé strany Marek Kodr. Sešívané to povzbudilo k dalšímu náporu, o chvíli později se v další vážné šanci dostal Zámečník po pravé straně před třineckou bránu, s jeho střelou si však brankář Bruk ještě poradil.

V 69. minutě se konečně slávistům podařilo utkání otočit. Sešívaní rozehrávali rohový kop a byl to Marcel Gecov, který přesnou hlavičkou umístil míč za Brukova záda. Domácí se sice nevzdávali a tlačili na brankáře Soukupa, další velká šance ale přišla z kopaček slávistů, to když Hrubý svou prudkou střelou orazítkoval břevno Brukovy branky.
 
V 84. minutě zastavil unikajícího Zámečníka nedovoleně Ferenc, za což viděl od rozhodčího červenou kartu, a domácí tak museli dohrávat utkání v deseti. Slávisté si pak už výhru nad Třincem ohlídali a mohli se tak radovat ze zisku tří bodů.

V dalším kole se juniorka představí na domácí půdě proti Táborsku v pondělí 27. října od 14:30.
1:2

Sestavy

FK Fotbal Třinec

Bruk – Lisický, Pilch (64. Mjuller), Minařík, Zawada (70. Martynek), Ferenc, Málek, Švábík, Voves, Gomola (83. Králíček), Kučera

SK Slavia Praha

Soukup – Dostál, Möglich (54. Brož), Bejbl, Kodr, Hrubý, Mysliveček (54. Valenta), Peterka (84. Pelikán), Fialka, Zámečník, Gecov.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>39. Švábík – 60. Kodr, 69. Gecov<br> <b>ŽK: </b>Voves (TRI)<br> <b>ČK:</b> 84. Ferenc (TRI)<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske - Peřina, Cieslar
Diváci
100

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články