Šest branek a jeden hattrick, juniorka převálcovala Táborsko | SK Slavia Praha
Více

Šest branek a jeden hattrick, juniorka převálcovala Táborsko

6:0
(2:0)
16. kolo, 27. 10. 2014
16. kolo, 27. 10. 2014
SK Slavia Praha - FC SILON Táborsko
Branky: <b>Branky:</b> 36. Kuchta, 42. Fialka, 47. Kuchta (pen.), 67. Boudjemaa, 69. Boudjemaa, 71. Kuchta <b>Rozhodčí:</b> Bílek – Kříž, Flimmel
PRAHA/XAVEROV - Slavia hostila doma předposlední Táborsko a bylo to jednostranné utkání. Sešívaným sice dlouho trvalo, než otevřeli skóre zápasu, nakonec ale svému soupeři nastříleli šest branek. Damien Boudjemaa stál u zrodu té s pořadovým číslem dvě, ve druhém poločase sám i dvě přidal. Jan Kuchta byl však tím, kdo si proti Táborsku připsal dokonce hattrick.
Slávistická juniorka přivítala v rámci podzimních prázdnin Táborsko a podařilo se jí doma udržet tři body. Sešívaným zpočátku utkání nejprve trvalo, než svou zbrklou hru uklidnili, v jedenácté minutě už se ale prodrali k první velké šanci. Přihrávka za obranu vyslala do protiútoku Kuchtu, který sice míč do branky dostal, podle rozhodčího se však nacházel v ofsajdu.

Hra se pak na chvíli přesunula do středu hřiště a zdálo se, že Slavii nebude souzeno brankáře Bébra překonat. V devatenácté minutě na to bylo v malém vápně hned pět slávistů, ale gólman hostí si míč v obklíčení sešívaných ohlídal. Na první branku utkání si tak museli diváci na Xaverově počkat až do 36. minuty, kdy to byl opět Jan Kuchta, kterému se podařilo hlavou vsítit branku, tentokrát již regulérní.

Peterka pak sice v další velké šanci pálil nad, ale když ve 42. minutě Boudjemaa s Myslivečkem chytře rozehráli přímý kop, mohla se juniorka radovat z druhé branky. Po centru Myslivečka se totiž dostal ke střele Lukáš Fiala a navýšil stav na 2:0 pro Slavii. Když před koncem poločasu podržel Táborsko Bébr, šlo se za stejného stavu i do kabin.

Do druhé půle vlétli domácí doslova po hlavě, to když se ve 47. minutě Nitrianský v hlavičkovém souboji střetl ve vápně s brankářem a jedním z bránících hráčů, který podle rozhodčího zahrál rukou. Sešívaní tak kopali penaltu. K její exekuci se postavil střelec první branky Jan Kuchta a mířil přesně k levé tyči. Za stavu 3:0 se hra zklidnila a i hosté se dostali ke střele na Řehákovu branku.

Okolo sedmdesáté minuty se pak blýskl zejména Damien Boudjemaa. Ten se nejprve postavil k rozehrání přímého kopu a míč poslal rovnou za záda padajícího Bébra. To však skvěle hrajícímu záložníkovi nestačilo a o dvě minuty později ho ještě jednou překonal střelou zdálky. Hektickou pětiminutovku pak zakončil Kuchta, který po přihrávce od Dostála nejen že navýšil skóre na 6:0, ale také se mohl radovat z hattricku.

Pět minut před koncem zkusil ještě přidat branku číslo čtyři, tentokrát ale Dostálův centr do branky neusměrnil. Boudjemaa pak ještě nabídl míč Valentovi, když ale jeho dělovka mířila nad bránu, stav utkání zůstal 6:0. V rámci dalšího kola se sešívaní představí 3. listopadu v Hradci Králové.
6:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Dostál, Pelikán, Fialka (76.Routek), Möglich - Salašovič (54.Brož), Mysliveček (K) - Nitrianský, Boudjemaa, Peterka (76.Valenta) - Kuchta

FC SILON Táborsko

Bébr – J. Jaroš (82. Němec), Kukučka (46.Kluzák), Škarda, Sazma, Svatek (76.Hladík), Chirinciuc (54.Bareš), Knotek, Bouška, Koridna, Svoboda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 36. Kuchta, 42. Fialka, 47. Kuchta (pen.), 67. Boudjemaa, 69. Boudjemaa, 71. Kuchta <b>Rozhodčí:</b> Bílek – Kříž, Flimmel

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články