Report ze zápasu FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha"

1:2
(1:2)
5. kolo, 16. 8. 2014
5. kolo, 16. 8. 2014
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: Branky Slavie: Pecháček, Batka
K dalšímu zápasu v rámci celostátní dorostenecké ligy zajížděla naše 19 na horkou půdu do Brna. Vstup do tohoto utkání se našim dorostencům povedl náramně, ve 2. minutě napřáhl z trestného kopu Michal Pecháček a síť domácích se třepetala poprvé. Za další tři minuty mohlo být skóre výraznější, ale Batkův gól po parádní kombinaci hned několika našich hráčů nebyl uznán pro údajný ofsajd a další povedená akce skončila pár minut na to po střele Lukáše Batky na tyči brněnských. Potom však převzala iniciativu Zbrojovka a naši kluci zbytečně ustupovali a umožňovali soupeři se více zabydlet na naší obranné polovině. Sérií standardních situací si domácí vytvořili určitý tlak, který ve 20. minutě přetavili ve vyrovnávací gól po povedené standardce.

Po tomto gólu se hrál oboustranně vyrovnaný zápas od vápna k vápnu plný osobních soubojů s řadou nevynucených chyb a nepřesností. Před odchodem do kabin se našim klukům povedl rychlý protiútok a v jeho závěru vyzval velmi chytrou kolmicí Ondra Kocourek ke steči Lukáše Batku, který se nemýlil a poslal sešívané do vedení. V druhém poločase se pokračovalo v hodně bojovném duchu, ale dalších vstřelených branek ve skóre i přes několik příležitostí na obou stranách nepřibylo.

Komentář trenéra Martina Poustky: „Hráči podali disciplinovaný týmový výkon a díky lepší potenci v koncovce jsme získaly 3 body. Brno nám nedalo ani metr zadarmo a hrálo s velkým nadšením a chutí. Ve hře máme stále co zlepšovat ve všech směrech, ale na druhou stranu je určitý progres především v taktice již patrný. Kluci se chtějí zlepšovat, jsou pracovití a to je ten vůbec nejdůležitější a základní předpoklad k dosažení nastavených cílů v jejich tréninkovém procesu.“
1:2

Detaily utkání

Statistiky
Branky Slavie: Pecháček, Batka

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články