Slavia na úvod přípravy prohrála s Trenčínem | SK Slavia Praha
Více

Slavia na úvod přípravy prohrála s Trenčínem

1:2
(0:0)
přát., 21. 1. 2015
přát., 21. 1. 2015
SK Slavia Praha - AS Trenčín
Branky: <b>Branky:</b> 51. Kenia - 53. a 77. Bero. <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Štěrba, Vaňkát
PRAHA/EDEN - Slavii ve středu na umělce v Edenu čekala první dvě přípravná utkání a hned v tom dopoledním se postavila soupeři ze Slovenska. AS Trenčín, momentálně druhý celek slovenské nejvyšší soutěže, však domácím mnoho prostoru k radosti neponechal. Sešívaní svůj první duel prohráli těsně 1:2.
V prvním zápase se od samého počátku představila i nejnovější posila sešívaných Simon Deli, a to rovnou s kapitánskou páskou. Do obrany se pak postavil Michal Švec, který se slávisty v současné době trénuje.

Sešívaní se poprvé dostali k příležitosti ohrozit branku soupeře zhruba po deseti minutách hry. Nejprve při rozehrávce standardky trefil Kenia pouze skrumáž před brankářem, posléze z volného přímého kopu těsně přestřelil břevno Karel Piták. Deliho pokus pro změnu značně minul pravou tyč.

Trenčín se snažil prosadit hlavně po levé straně, kde Holúbkovy pokusy slávisté úspěšně blokovali. Do větší šance se však ani jeden z týmů stále nemohl dostat. V prvních pětačtyřiceti minutách se tak branky diváci nedočkali.

Druhý poločas se na trávníku představili i Červenka s Mihajlovičem a sešívaní začali výrazně aktivněji, než v první půli. Hned po minutě se dostal tváří v tvář brankáři Milan Škoda, s jeho prudkou střelou si ale Šemrinec poradil.

V 51. minutě se však po jeho hrubce sešívaní konečně prosadili. Jeden z hostí dal lehkou malou domů, Šemrinec si ale míč ukopl. K němu se bleskově dostal Levan Kenia, trefil prázdnou branku a poslal tak Slavii do vedení. To ovšem netrvalo dlouho, o dvě minuty později se prosadili hosté. Střelou o tyč srovnal skóre Matúš Bero.

Sešívaní se do další velké šance dostali v 68. minutě a byl to Milan Škoda, kdo se předvedl krásnou střelou z voleje. O dvě minuty pak slávistický útočník prudkou střelou jen těsně minul pravou tyčku. Nakonec to ale byli hosté, kdo se radoval z vítězné branky. Z levé strany se v 77. minutě prosadil křižnou střelou Matúš Bero.

Slavii se už v závěru zápasu nepodařilo skóre srovnat, se slovenským celkem tak na úvod přípravy prohrála 1:2.
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan – Mikula, Latka, Fialka, Švec (46. Mihajlovič) – Deli, Piták – Bazal (46. Červenka), Kenia (88. Prošek), Prošek (76. Bazal) – Škoda.

AS Trenčín

Šemrinec – Rundić, Rabiu, Jairo, Holúbek, Kingsley, Čögley, Guba, Bero, Lobotka, Kleščík.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 51. Kenia - 53. a 77. Bero. <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Štěrba, Vaňkát

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články