Slavia začala v Turecku vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slavia začala v Turecku vítězně

1:0
(1:0)
přát., 2. 2. 2015
přát., 2. 2. 2015
SK Slavia Praha - Cracovia Krakow (Pol.)
Branky: <b>Branka:</b> 30. Škoda <b>ŽK:</b> 83. Deli – 31. Budziński, 76. Nykiel
ANTALYA - Slavii čekal v pondělí ráno první soupeř na soustředění v Turecku. S polskou Cracovií Krakow si sešívaní připsali vítězství, a to výsledkem 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil ve 30. minutě Milan Škoda.
Utkání se hrálo za silného větru a na začátku prvního poločasu nebylo k vidění mnoho zajímavých momentů. Hra se držela zejména na středu hřiště, a ačkoli sešívaní drželi většinu času míč, na první pěknou akci si museli počkat až do desáté minuty. Na levé straně vysunul Dostál Zmrhala, který ještě stihl odcentrovat před branku, tam ale postup Slavie utnul soupeř odehráním na roh.

V patnácté minutě se po standardce, kterou rozehrával Hrubý, dostal ke střele z voleje Jaromír Zmrhal, míč ale proletěl nad břevnem. I Hrubý v další šanci branku přestřelil, a tak trvalo třicet minut, než se Slavii podařilo v Turecku vstřelit první branku. O tu se postarala dvojice Levan Kenia a Milan Škoda. Gruzínský záložník nejprve vybojoval míč, postupoval s ním do vápna a šikovně našel Škodu, který nemilosrdně zakončil.

Slavia si pak druhou největší šanci poločasu vybojovala po standardce Cracovie, při níž se míč odrazil od zdi a sešívaní se tak mohli vydat do rychlého protiútoku. Dostál s Vukadinovičem celou akci dotáhli až k vápnu soupeře, kde srbský záložník centroval na Milana Škodu. Tomu chyběly milimetry, aby si připsal druhý gól.

Cracovia se před samým koncem poločasu vzpamatovala a stihla ještě před přestávkou zahrozit. Centr z rohového kopu se snesl na hlavu Čovila, jehož pokus vykopl na poslední chvíli z branky pohotový Mikula.

Druhý poločas začal v podobném duchu jako první polovina, slávisté sice drželi míč, ale nakonec to byla Cracovia, kdo zahrozil jako první. Po centru z pravé strany propadl míč až k zadní tyči, kde byl nachystaný Rakels. Jeho střelu z voleje ale Hrubeš vytěsnil na tyč.

Sešívaní se nicméně nenechali zatlačit, v 64. minutě se do zakončení tlačil Kenia, který si ještě na poslední chvíli všiml volného Hrubého. Mladého záložníka ale tváří v tvář vychytal gólman Pilarz. O pět minut později si vybojoval míč Zmrhal a postupoval s ním otevřenou obranou soupeře. Kousek před hranicí vápna se napřáhl ke střele a ta jen těsně minula pravou tyčku.

Vzápětí opět hrozil soupeř, který byl na pár minut tím aktivnějším mužstvem. Na pravé straně se prosmýkl do vápna Kapustka a posunul míč na Budzińského. Jeho prudká střela šla pak těsně nad branku.

Slavia si pak opět vybudovala mírnou převahu, ale kromě přímého kopu, který po faulu na Zmrhala zahrával Boudjemaa zhruba metr za vápnem, se už do vážnějších šancí slávisté nedostali. Žádnou nebezpečnou akci už nezaložila ani Cracovia, a tak sešívaní zaslouženě vyhráli nad svým prvním soupeřem 1:0.

V 16:00 pak prověří Slavii Vardar Skopje.
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula, Bílek, Fialka, Dostál – Deli, Hrubý – Vukadinovič (67. Mičola), Kenia (67. Boudjemaa), Zmrhal – Škoda (77. Červenka)

Cracovia Krakow (Pol.)

Pilarz – Rymaniak (46. Sretenović), Żytko, Polczak – Wdowiak (46. Deleu), Szeliga (46. Kapustka), Čovilo (77. Dąbrowski), Dąbrowski (46. Nykiel), Diabang (46. Rakels) – Budziński, Zjawiński (46. Jendrisek)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 30. Škoda <b>ŽK:</b> 83. Deli – 31. Budziński, 76. Nykiel

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články