Slavia se loučí s Tureckem zápasem bez branek | SK Slavia Praha
Více

Slavia se loučí s Tureckem zápasem bez branek

0:0
(0:0)
přát., 8. 2. 2015
přát., 8. 2. 2015
SK Slavia Praha - FC Amkar Perm
Branky: <b>ŽK:</b> 75. Deli, 90. Hrubý – 90. Ogude
ANTALYA - Sešívané čekal na samý závěr soustředění ruský Amkar Perm. Ve vyrovnaném kvalitním utkání podržel vzadu slávisty Karel Hrubeš, který udržel čisté konto, trápila je ale koncovka. Ani jednu z vybojovaných šancí nedotáhli do zdárného konce.
Po pozvolném začátku utkání, kdy se oba celky zlehka testovaly, vyrazil jako první do útoku Amkar. Hrubeše ovšem střela z voleje nezaskočila a prezentoval se hned na úvod povedeným zákrokem. Bělorukov se ho následně pokusil překvapit z dálky, s jeho pokusem ale neměl brankář sešívaných moc práce. V prvním poločase sice musel lovit jednou míč ze sítě za svými zády, Prudnikov byl ale v ofsajdu a stále tak se hrálo bez branek.

Na druhé straně se prezentoval střelou z otočky Latka, před Pitákem musel Vukadinovičův centr chvatně uklízet na roh jeden z obránců. Sešívaní nastoupili při absenci Milana Škody na hrotu s Markem Červenkou a ten často balancoval na hranici ofsajdu. V první slávistické šanci to byl právě on, kdo dal ve vápně přihrávku pod sebe na Pitáka a zkušený záložník promarnil skvělou příležitost tím, že si chtěl míč ještě posunout, a dostihl ho jeden z obránců.

Ve středu hřiště operoval Karel Piták s přehledem a vytvářel svým spoluhráčům řadu zajímavých šancí. Jeho přihrávku například centrem prodloužil do vápna Zmrhal, Hrubý ovšem hlavičkoval nad břevno. Když vysoko nad břevno vyslal střelu i Nikitin, ukončil rozhodčí první poločas.

Začal druhý poločas a obrana Permu nepolevovala v ostražitosti, Vukadinovičův prudký centr vyhlavičkovala z vápna. O necelých pět minut později hledal Zmrhal ve vápně Pitáka a i před ním ale stihl soupeř míč odklidit. V šedesáté minutě už Zmrhal Pitáka ve vápně našel a ten ještě posunul míč na Hrubého, který byl nachystaný za vápnem. I tato střela mířila nad branku, i když ji od břevna dělily pouhé centimetry.

Perm pak po centru z pravé strany opět zkoušel zaskočit Hrubeše, ten se ovšem odmítal vzdát čistého konta a připsal si další skvělý zákrok.

Sešívaní pokračovali v dopoledním trendu, šance si sice vytvořit dokázali, jejich exekuce už ale pokulhávala. Pět minut před koncem řádné hrací doby vybojovali slávisté roh a Piták tentokrát našel svým centrem Martina Latku, který pohotově zakončil. I jemu chyběly centimetry, aby míč zapadl do sítě, bohužel jen proletěl kolem levé tyčky.

V nastavení čekal oba týmy volný přímý kop a Slavia byla první, kdo měl příležitost ho rozehrát. Piták ještě našel Tamáse, na jeho centr zleva už ale nikdo ze slávistů nedosáhl. Sešívaní se tak mohli děsit, aby se neopakovala situace z předchozích zápasů, kdy na samém konci branku naopak dostali. Kolomejcev však mířil vysoko nad branku a utkání tak skončilo výsledkem 0:0.
0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula, Latka, Fialka, Tamás – Deli, Hrubý – Vukadinovič (78. Mičola), Piták, Zmrhal – Červenka

FC Amkar Perm

Gerus, Bělorukov (77. Gol), Arzumanian, Nikitin, Zanev (55. Tokasov), Zirakov (63. Angbwa), Paev, Kolomejcev, Jovičić, Ogude, Prudnikov (57. Jakubko)

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> 75. Deli, 90. Hrubý – 90. Ogude

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články