Přestřelka body nepřinesla. Slavia podlehla Boleslavi 3:4. | SK Slavia Praha
Více

Přestřelka body nepřinesla. Slavia podlehla Boleslavi 3:4.

3:4
(2:2)
20. kolo, 13. 3. 2015, Synot Tip Arena
20. kolo, 13. 3. 2015, Synot Tip Arena
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Branky: <b>Branky:</b> 23. Zmrhal, 37. Kenia, 47. Škoda - 38. Ščuk, 43. Šisler, 62. Skalák, 90. Wágner<br> <b>ŽK:</b> Kenia, Mikula - Štohanzl<br> <b>Rozhodčí:</b> Královec - Wilczek, Vlasjuk
EDEN/SYNOT TIP ARENA - Fanoušci v Edenu viděli v chladném pátečním večeru sedm branek, nakonec ale většina z nich odcházela zklamaná. Slavia dvakrát vedla, přesto nakonec podlehla Boleslavi 3:4. Zápas rozhodla Wágnerova branka v 91. minutě.
Po vyrovnaném úvodu se jako první radovala zaplněná Tribuna Sever. Ve 23. minutě si vysoký míč ve vápně zpracoval Martin Latka, přes jednoho z obránců ho ale nedokázal protlačit směrem k bráně. Ze souboje se balon ovšem odrazil na levou stranu vápna k Jaromíru Zmrhalovi, který prostřelil Šedu poprvé.

Druhá branka sešívaných přišla ve 37. minutě a vůbec poprvé se v sešívaném dresu trefil gruzínský špílmachr Levan Kenia. Ten si postavil míč k přímému kopu cca 22 metrů od branky a krásnou střelou přes zeď zamířil přesně k levé tyči boleslavské branky.

Slavia vedla 2:0, do šaten se o přestávce ale přesto šlo za nerozhodného stavu. Hned minutu po Keniově gólu se totiž k míči na našem velkém vápně dostal Jasmin Ščuk, přehodil si ho na levačku a střelou ke vzdálenější tyči snížil.

Dvě minuty před pauzou pak bránící slávisté nedokázali dostat míč ze svého vápna, vyběhnuvší gólman Hrubeš na balon nedosáhl a Jan Šisler tvrdou střelou prostřelil jak našeho brankáře, tak u levé tyče strážícího Mikulu.

Do druhého poločasu ovšem sešívaní nastoupili velkým tlakem a už ve 47. minutě šli opět do vedení. Jaromír Zmrhal se krásně protáhl po levé straně, od brankové čáry vrátil míč před bránu Milanu Škodovi a ten ve skluzu poslal míč o pravou tyčku do sítě.

V následující desetiminutovce předvedli domácí několik rychlých brejků, které ale gólem neskončily, a síť se tak rozvlnila na druhé straně. Z podobné pozice jako v první půli Kenia skóroval v 62. minutě z přímého kopu Jiří Skalák. Boleslav měla krátce poté ještě dvojici šancí, proti Zahustelovi se ale předvedl Karel Hrubeš a Skalákova následná hlavička mířila vedle.

V 70. minutě nahradil právě Zahustela Michal Duriš a hned za dvě minuty mohl poslat hosty do vedení, po centru z pravé strany ale poslal míč hlavou jen do tyče. O deset minut později se na Šedovu branku mohl řítit pro změnu Kenia, kterého podezřelým zákrokem zastavil jeden z obránců, rozhodčí ale zákrok jako nedovolený k nevoli většiny stadionu neposoudil.

Slavia si v závěru vytvořila tlak a sahala po vítězství. Po centru z levé strany hlavičkoval na zadní tyči snad nejmenší muž na hřišti Aldo Baéz, vzdálenější tyč Šedovy branky ale těsně minul. Tamasův přímý kop v předposlední minutě zápasu pak zamířil nad břevno. V nastaveném čase tak přišel trest. Z nenápadné akce nacentroval Vacek a Wágner tečoval na malém vápně balon mimo Hrubešův dosah.

Domácí se ještě snažili srovnat, Prošek ale v poslední akci zápasu střílel z malého vápna nad branku. Slavia tak dvakrát vedla, body ale ze zápasu s Mladou Boleslaví nevytěžila. Zápas skončil 3:4.
3:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula, Latka (C) (85. Fialka), Bílek, Tamás – Hrubý, Deli – Kenia (77. Baéz), Boudjemaa (66. Prošek), Zmrhal – Škoda.

FK Mladá Boleslav

Šeda – Bořil, Navrátil, Šisler, Končal – Štohanzl, Ščuk (C), Vacek – Skalák (90. Milian Vukadinovič), Zahustel (70. Duriš) – Wágner

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 23. Zmrhal, 37. Kenia, 47. Škoda - 38. Ščuk, 43. Šisler, 62. Skalák, 90. Wágner<br> <b>ŽK:</b> Kenia, Mikula - Štohanzl<br> <b>Rozhodčí:</b> Královec - Wilczek, Vlasjuk
Diváci
5182

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články