Slavia prohrála v Příbrami gólem z poslední minuty | SK Slavia Praha
Více

Slavia prohrála v Příbrami gólem z poslední minuty

2:1
(1:1)
27. kolo, 9. 5. 2015
27. kolo, 9. 5. 2015
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 25. a 90. Bednář - 16. Škoda. <br> <b>ŽK:</b> Bednář - Deli, Škoda, Bílek. <br> <b>Rozhodčí:</b> T. Kocourek - I. Nádvorník, D. Hock.
PŘÍBRAM/NA LITAVCE - Slavia vstoupila do zápasu s Příbramí dobře. Už v 16. minutě se mohli sešívaní radovat z branky Milana Škody. Domácí ale zvládli srovnat ještě do poločasu a v samém závěru utkání si míč nešťastně srazil při bránění Bednáře do branky Bílek.
Trenér Beránek se musel opět obejít bez Martina Latky a Jaromíra Zmrhala. Slávistického kapitána stále trápí svalové zranění, Jaromír Zmrhal má lehké problémy s kotníkem a jeho startem v utkání se nechtěla riskovat případná další absence.

Sešívaní do samotného zápasu vstoupili skvěle, hned v první minutě se za obranu dostal Milan Škoda a mohl tak navázat na jeho rychlou branku proti Budějovicím. Po souboji s obránce ale zůstal nejlepší střelec SYNOT ligy ležet na zemi, ale sudí Kocourek penaltu nezapískal.

Chuť si ale nejlepší střelec soutěže spravil v 16. minutě. Piták hezky uvolnil na levé straně Hrubého, který ještě posunul na nabíhajícího Tamáse, jehož centr před brankou v obležení obránců zužitkoval právě Škoda, který otevřel skóre zápasu a oslavil tak svou letos už 18. ligovou branku.

Za devět minut bylo ale srovnáno, když se prosadil Roman Bednář. Ten si naběhl na přesný centr od Zemana, hlavou lízl míč a ten zapadl přesně ke vzdálenější tyči Berkovcovy branky. Za dalších osm minut už mohli vést opět sešívaní. Milan Škoda se z křídla dostal až do vápna, vystřelil a míč se po Kelemenově zákroku dostal k Hrubému, který napálil tyč.

Těsně před půlí zahrozil aktivní Zeman, jehož centr se z levé strany snesl na břevno. Těsně před tím na druhé straně se do velké šance hnal Vukadin Vukadinovič, i když byl ve vápně sražen obráncem, ani teď se pokutový kop nepískal a do kabin se šlo za remízového stavu.

V úvodu druhé půle se hrál dlouho vyrovnaný zápas, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Jako první vážněji zahrozil opět Milan Škoda, když se v 69. minutě hnal středem hřiště a jeho tečovaná střela těsně minula pravou tyč.

V 75. minutě se po dlouhé době, v roce 2015 poprvé, dostal do ligového zápasu Milan Černý, který se zotavil po zranění kolene. Na druhé straně do hry zasáhl Pavel Fořt, který ve Slavii dříve působil a získal se sešívanými mistrovský titul.

Hra se pak hodně rozkouskovala a ani jeden tým se nedostal do větší šance, domácí zastavil ofsajd, Vukadinovič na opačné straně přihrál Škodovi jen na paty.

Slavia držela krok až do samotného závěru zápasu, kdy se v 90. minutě dostal do zakončení Roman Bednář. Nákop domácích si zpracoval Mareš a posunul ho na domácího útočníka, toho tísnil Bílek a nešťastně tečoval míč tak, že přehodil Berkovce a domácí se mohli radovat z vítězství.

Sešívané čeká v příštím kole v Edenu malé derby, Slavia přivítá Duklu v neděli 17. května od 18:00.



2:1

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Kelemen - Divíšek, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Moulis (69. Mareš), Suchan (80. Fořt), Pilík, Hnaníček, Zeman - Bednář

SK Slavia Praha

Berkovec – Švec, Bílek (K), Deli, Tamás – Piták, Baéz (89. Kodr) – Vukadinovič, Kenia (75. Černý), Hrubý (90. Červenka) – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 25. a 90. Bednář - 16. Škoda. <br> <b>ŽK:</b> Bednář - Deli, Škoda, Bílek. <br> <b>Rozhodčí:</b> T. Kocourek - I. Nádvorník, D. Hock.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články