Juniorka vstoupila do jara remízou | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vstoupila do jara remízou

1:1
(1:1)
22. kolo, 23. 2. 2015
22. kolo, 23. 2. 2015
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branky:</b> 18. Kuchta (pen.) – 31. Mlynařík <br> <b>ŽK:</b> Routek – Šíša, Kule <b>Rozhodčí:</b> Lerch – Štěrba, Musil
PRAHA/UMT EDEN - Také slávistická juniorka po devatenáctce a áčku zahájila jarní část sezony. V Edenu remizovala s Plzní 1:1, když branku sešívaných vstřelil z penalty Jan Kuchta.
Juniorka se do jarních bojů vydala ze čtvrtého místa a v úvodním duelu přivítala doma Plzeň. Ta se sice jako první vrhla do útočení, míč však na své kopačky brzy získali slávisté. Ti se také snažili dostat před brankáře Jurášiho, Routkův dlouhý nákop skončil až u gólmana hostí a spolupráci po ose Kodr – Prošek – Diop zhatil odmávaný ofsajd.

Na první branku došlo po osmnácti minutách hry. Václav Prošek se dostal za obranu Plzně, Markovi Šíšovi nezbývalo než jej poslat k zemi a sešívaní mohli zahrávat penaltu. K ní se postavil Jan Kuchta a v klidu zamířil k pravé tyči, Juráši šel na opačnou stranu a Slavia se radovala z vedení 1:0.

Hrálo se pak až na výjimky na středu hřiště, velká šance přišla v 31. minutě na straně hostí. Sešívaní prohráli uprostřed pole souboj, čehož Plzeň využila a z levé strany se k zakončení dostal Michal Mlynařík. Soukup na jeho střelu pod břevno nedosáhl a hosté tak srovnali stav utkání.

Plzeň vstřelený gól povzbudil k energičtějšímu výkonu, nadějnější šanci si ale vypracovali sešívaní. Kuchta si poradil s obránci a chtěl obelstít i brankáře, míč ale při tomto pokusu zamířil do zámezí. Diopova střela z otočky byla hodně nepřesná, a tak i když sešívaní soupeře před poločasem tlačili, odcházeli do šaten za remízového stavu.

I po přestávce byl u první akce sešívaných Kuchta, který zkoušel překvapit Jurášiho střelou z úhlu, ten si ale poradil nejen s jeho pokusem, ale i Diopovou dorážkou. Plzeň pak na druhé straně prověřila Soukupa, střela zdálky však mířila nad břevno.

O pár minut později se dral do zakončení Diop a jeho střela se odrazila od brankáře hostí ke Korešovi. Ten zkusil zakončit z první, jeho křížná střela šla těsně vedle. Na další ohrožení plzeňské branky čekali slávisté do 78. minuty, kdy se opět prezentovalo duo Koreš – Diop. První jmenovaný centroval ze standardky až k Diopovi, toho si ale ve vápně v dobré pozici přidržel obránce.

Sešívaní se sice ještě snažili stav utkání zvrátit na svou stranu, jejich útočné pokusy ale gólem neskončily. Slavia tak remizovala s Plzní 1:1 a v pondělí 2. března se představí v Českých Budějovicích.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Möglich, Brož "K" (65.Kocourek), Kuchta, Koreš, Mihajlovič (56.Zámečník), Prošek, Routek, Kodr, Diop, Prosek

FC Viktoria Plzeň

uráši – Doležal, Hradecký "K", Medveděv, Šíša, Hejda (79.Průcha), Mlynařík, Glazer, Brožík, Domabyl, Kule

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 18. Kuchta (pen.) – 31. Mlynařík <br> <b>ŽK:</b> Routek – Šíša, Kule <b>Rozhodčí:</b> Lerch – Štěrba, Musil

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články