Juniorka remizovala s Baníkem 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala s Baníkem 1:1

1:1
(1:1)
25. kolo, 16. 3. 2015
25. kolo, 16. 3. 2015
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava
Branky: <b>Branky:</b> 38. Diop – 44. Pyclík <br> <b>ŽK:</b> Brož, Pelikán – Celba, Helešic, Byrtus<br> <b>Rozhodčí:</b> Kovařík – Blažej, Hurych
PRAHA - Slavia hostila v pětadvacátém kole doma Baník Ostrava a chtěla mu oplatit vysokou porážku 1:6 z podzimní části. To se ale sešívaným nepodařilo, a když obě branky v nastavení padly po odmávaném ofsajdu, museli se slávisté spokojit s remízou 1:1:
Domácí museli být od začátku zápasu ve střehu. Hned ve čtvrté minutě se dostal do šance Byrtus, kterému se podařilo zmást dva slávisty a zakončit. Jeho tečovaná střela naštěstí branku minula. O pár minut později si Bejbl došel pro Rakovanův výkop, ale nabídl míč pouze Szotkowskému a obrana Slavie opět musela zasahovat.

Baník se tlačil kupředu, Kundrátkovu střelu stihl doběhnout Möglich a zblokovat ji na roh. Obrana pak musela stíhat i Šašinku, který se za ní vyloupl, a zkomplikovat mu centr na spoluhráče.

Slavia se poprvé dostala do zajímavé šance po 22 minutách hry, když domácí vyrazili do přečíslení tři na jednoho. Diop posunul míč ještě na Zámečníka, ten se o něj ale v dobré pozici nechal připravit. Diop se pak vydal do útoku sám, když Slavia dobře přečetla rozehrávku soupeře. V cestě ke gólu už mu stál jen brankář Andrejko, který se však vytáhl pro Diopův lob.

Nakonec se přeci jen sešívaným podařilo branku vstřelit. Ve 38. minutě nejprve Andrejko vyrazil Diopovu střelu, Zámečník ale míč nacentroval zpět na sešívaného útočníka a ten se na druhý pokus hlavou nemýlil.

Radost ale dlouho netrvala, Baník zvládl vyrovnat ještě před poločasem. Pro ostravský centr si šel Rakovan, než ho ale stačil vyboxovat, Pyclík ho odhlavičkoval za jeho záda.

Ve druhé půli tentokrát první zahrozili domácí, Diop si po Pelikánově přihrávce přehodil soupeře, ve finálním souboji s brankářem ale nezvítězil. Po jejich střetu navíc musel gólman hostí vystřídat.

Diváci viděli poměrně ostré utkání a fauly na obou stranách. V 67. minutě se dostalo i na střelu, Zámečník po svém sólu špatně přihrál a do protiútoku tak mohl postupovat Szotkowski, jehož křížná střela z levé strany minula tyčku.

Za slávisty pak Diop trefil jen nachystaného gólmana, na druhé straně nevyzrál Byrtus na Rakovana. Zdálo se, že sešívaní přetáhnou vítězství na svou stranu alespoň v nastavení, zbrzdil je však praporek rozhodčího, který je načapal v ofsajdu. Diop a o minutu později Kuchta se tak ze svých vstřelených branek radovat nemohli.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan – Möglich, Bejbl, Brož, Kuchta, Koreš (36. Vavrouš), Pelikán (88. Pelyak), Kadavý, Diop, Zámečník "K" (68. Batka), Prosek

FC Baník Ostrava

Andrejko (49. Matějka) – Fojtík, Celba, Zawada "K", Ožvolda, Byrtus (84. L. Kundrátek), P. Kundrátek (43. Pyclík), Szotkowski, Šašinka (46. Tomšů), Matěj, Helešic

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 38. Diop – 44. Pyclík <br> <b>ŽK:</b> Brož, Pelikán – Celba, Helešic, Byrtus<br> <b>Rozhodčí:</b> Kovařík – Blažej, Hurych

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články