Juniorka vedla 2:0, přesto nakonec Brnu podlehla | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vedla 2:0, přesto nakonec Brnu podlehla

2:4
(2:2)
27. kolo, 30. 3. 2015
27. kolo, 30. 3. 2015
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branky: </b> 22. Pelikán, 25. Zámečník – 26. Klán, 40. Weber, 51. Pospíšil, 75. Lutonský <br> <b>ŽK:</b> Kuchta <br> <b>Rozhodčí: </b> Štěrba – Vaňkát, Vokál
PRAHA/XAVEROV – Juniorka hostila v rámci 27. kola Brno a do zápasu se jí podařilo vkročit úspěšně, už v 25. minutě vedla 2:0. Příznivý stav utkání se jí však udržet nepovedlo, soupeř do poločasu srovnal a ve druhé půli vstřelil další dvě branky. Slavia tak Brnu podlehla 2:4.
Do Prahy přijel celek z Brna, který si brousí zuby na první příčku a od začátku utkání byla vidět aktivní hra na obou stranách, z úvodních akcí toho však ani jeden z týmů příliš nevykřesal. Teprve po necelé čtvrthodině hry zahrozilo vážněji Brno, brankář Soukup ale jejich pokusy zpacifikoval.

Slávisté kombinovali, ale dlouho se jim nedařilo proniknout před Halousku. Ve 22. minutě se jim to konečně podařilo a mohli se radovat z vedení. Po rohovém kopu se míč odrazil zpátky k Pelikánovi, který střelou z levé strany překvapil brankáře hostí.

Když pak Soukup vychytal Lutonského, přesunula se akce opět do vápna brněnského celku. Po autovém vhazování si míč ve vápně ohlídal Zámečník a přesnou střelou překonal Halousku. Sešívaní se ale příliš dlouho neradovali, o minutu později už hosté snižovali na 1:2. Hned po rozehrávce vstřelil první branku Brna Klán.

Slávisté se snažili opět navýšit náskok, Kuchta při rozehrávce standardní situace rovnou vystřelil, branku však těsně minul. A tak to bylo opět Brno, kdo se radoval. Tomáš Weber si po faulu sešívaných postavil ve 40. minutě míč zhruba do vzdálenosti 20 metrů a překonal nejen zeď, ale i Soukupa. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

V 51. minutě šli poprvé v zápase do vedení hosté, s dvojicí hráčů, která na přední tyči číhala na centr, si Soukup poradil, u zadní tyče se ale zjevil osamocený Pospíšil a zakončil do prázdné branky.

Sešívaným se pak už příliš nedařilo pohnout se stavem utkání, v 73. minutě mohl průběh zdramatizovat Pelikán, jeho rozehrávka přímého kopu ale skončila pouze na břevně. I hosté se po delší době dostali k zakončení, byli ale o poznání úspěšnější. Lutonského střela z dálky zapadla za Soukupova záda.

Slavia se ještě pokusila alespoň snížit náskok hostí, v největší šanci konce zápasu ale vyrazil tvrdou střelu červenobílých Halouska. Slavia tak nakonec Brnu podlehla 2:4, přestože se jí vyvedl vstup do zápasu. Ve čtvrtek 2. dubna si sešívaní mohou spravit chuť v zápase s předposledním Varnsdorfem.

Komentář trenéra Pavla Řeháka:

Dostali jsme se, řekl bych, lehce do vedení 2:0, bohužel jsme o něj také přišli a Brno zkrátka bylo lepší. Na počasí bych se nerad vymlouval, to je pro oba celky stejné. Brno bylo fotbalovější, měli lepší práci s míčem a byli ve finále asi i důraznější. Co se týče marodky, chybí nám akorát Koreš, který je zraněný, jinak jsou všichni zdraví.


2:4

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Dostál, Möglich, Bejbl, Brož (65. Vitarigov), Kuchta, Pelikán, Fialka, Diop, Zámečník, Prosek (K)

FC Zbrojovka Brno

Halouska – Sedlo, Bednář, Pazourek (87. Duda), Pospíšil (90. Boček), Přichystal (78. Krška), Sedlák, Lutonský, Weber (90. Šembera), Klán (90. Majid Defallah), Hanuš (K)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b> 22. Pelikán, 25. Zámečník – 26. Klán, 40. Weber, 51. Pospíšil, 75. Lutonský <br> <b>ŽK:</b> Kuchta <br> <b>Rozhodčí: </b> Štěrba – Vaňkát, Vokál

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články