Vršovické derby juniorek skončilo nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

Vršovické derby juniorek skončilo nerozhodně

1:1
(1:0)
36. kolo, 18. 5. 2015
36. kolo, 18. 5. 2015
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b>29. Adam Fotr – 65. Dostál<br> <b>ŽK:</b>Kubec – Kadavý, Pelikán <br> <b>Rozhodčí:</b> Ulrich – Melichar, Severýn
ĎOLÍČEK/PRAHA - Juniorku čekalo v pondělí vršovické derby s Bohemkou a v sestavě nechyběl uzdravený Milan Černý. Sešívaní museli po prvním poločase dotahovat jednobrankové manko, což se jim podařilo díky trefě Martina Dostála. Třetí branku už diváci na Bohemce neviděli a oba týmy se rozešly smírně 1:1.
Juniorku čekal souboj o Vršovice, který se odehrál dokonce přímo v Ďolíčku. Slávisté hned svou první střelu vyslali mimo stadion, Kubec se v první akci domácích sice prosmýkl kolem obrany, pálil ale nad břevno Rakovanovy branky.

Slavia se snažila zakončovat ze standardních situací, ale přímý kop, který Boudjemaa zahrával po faulu na Černého, skončil pouze u obrany domácích a hlavičku po rohovém kopu si pro sebe stáhl gólman Dočekal. V 26. minutě už Boudjemaa svůj střílený centr z trestného kopu protlačil skrz bránící hráče, míč ale stihl vyrazit Dočekal.

V 29. minutě se do akce vydali domácí a vstřelili první branku zápasu. Adam Fotr si zpracoval přihrávku z pravé strany a překonal Mateje Rakovana. Ostatní střely prvního poločasu už byly nepřesné. Kubec v zelenobílém pálil nad, Diop se po centru Boudjemy nacházel v příliš krkolomné pozici pro zakončení.

Do druhého poločasu nastoupili sešívaní se dvěma změnami v sestavě. V první velké šanci se ocitl v 53. minutě Prosek, který však střelou z voleje trefil Dočekalovu náruč, o pět minut později hlavičkoval Diop nad. Nakonec se sešívaným přeci jen podařilo dorovnat stav utkání. V 65. minutě úspěšně zakončil pěknou kombinační akci slávistů střelou z halfvoleje Martin Dostál a bylo to 1:1.

Černý pak využil chyby domácího Engelmanna, aby se vydal do útoku, v cestě mu ale opět stál Dočekal. Ten se v 80. minutě blýskl zákrokem také proti Diopově křížné střele. Sešívaní byli ve druhém poločase sice lepším a aktivnějším celkem, ale druhou branku se jim stále nedařilo přidat.

Pět minut před koncem zblokovala Bohemka Diopovu střelu na roh, Boudjema předvedl parádní kličku a naservíroval míč do vápna, tam se ho však jeho spoluhráčům nepodařilo protlačit do branky, a tak se Slavia tak musela spokojit s remízou 1:1.

V pondělí 25. května od 15:00 hostí doma juniorka Slovácko.
1:1

Sestavy

Bohemians 1905

Dočekal – Havel, Košata, Káš, Pechr – Koštíř (56. Radimský), Žaloudek (K), Fotr Adam (63. Engelmann), Cicman – Kubec, Lietava

SK Slavia Praha

Rakovan – Dostál, Pelikán, Kadavý, Bejbl (K) (46. Kodr) – Boudjemaa, Černý, Kocourek, Prosek – Fotr Oskar (46. Valenta 77. Möglich), Diop

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b>29. Adam Fotr – 65. Dostál<br> <b>ŽK:</b>Kubec – Kadavý, Pelikán <br> <b>Rozhodčí:</b> Ulrich – Melichar, Severýn

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články