Gólová přestřelka na závěr: Juniorka remizovala s Libercem 4:4 | SK Slavia Praha
Více

Gólová přestřelka na závěr: Juniorka remizovala s Libercem 4:4

4:4
(1:1)
38. kolo, 1. 6. 2015
38. kolo, 1. 6. 2015
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 23. Kaiser, 66. Bong, 81. Frimmel, 85. Frimmel – 8. Kocourek, 65. Koreš, 83. Vitarigov, 90. Fotr (pen.) <b>ŽK:</b> 77. Šustr (LIB)
LIBEREC - Slávistická juniorka v závěrečném zápase letošní sezony remizovala v divokém utkání v Liberci 4:4. Sešívaní tak zakončili sezonu na pátém mítě tabulky.
Juniorku, která už nastoupila bez hráčů A-týmu stejně jako tým soupeře, vedl v zápase jako kapitán zatím ještě dorostene Ondřej Kocourek. A slávisté začali skvěle, hned v 8. minutě se po přihrávce od Zámečníka na hranici vápna uvolnil právě Kocourek a přesnou střelou otevřel skóre zápasu. 

Tři minuty nato si Slavia připsala další dvě obrovské šance, ale jak Zmečník, tak Fotr v zakončení selhali. Ve 24. navíc Liberec vyrovnal na 1:1, když se prosadil Kaiser a dal tak základ pro konečnou přestřelku, i když poločas zatím skončil 1:1.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí, ale po velké šanci se parádním zákrokem prezentoval brankář Soukup. Ale byl to opět Ondřej Kocourek, kdo zařídil branku Slavie, a to když skvělou přihrávkou našel nabíhajícího Koreše, který střelou ke vzdálenější tyči upravil na 2:1.

Domácí hned za minutu opět vyrovnali po hlavičce Won Che Bonga a v 81. minutě šli dokonce do vedení, když prázdnou branku trefil Frimmel. Gólové hody ale zdaleka nekončily. Za dvě minuty ale remízu vystřelil dorážkou Vitarigov a za další dvě minuty opět vedli domácí, podruhé v zápase se prosadil Frimmel.

Ale poslední slovo si v utkání vzali slávisté. Nejprve se neujala nadějná střela Koreše, kterou gólman vyrazil, ale po chvíli fauloval ve vápně Henzl a slávisté kopali penaltu. Tu proměnil Oskar Fotr a utkání tak skončilo 4:4.

Slávisté tak zakončili ročník, ve kterém obhajovali loňské prvenství, na pátém místě juniorské ligy. 
4:4

Sestavy

FC Slovan Liberec

Konečný – Čuřík, Šustr, Bong, Polívka (60. Knejzlík), Machuča (74. Barac), Tabeira (79. Janošík), Kaiser, Ondráček (C), Henzl, Frimmel

SK Slavia Praha

Soukup – Möglich (60. Vitarigov), Pelikán, Kadavý, Bejbl - Brož, Prosek - Koreš, Kocourek, Zámečník - Fotr

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 23. Kaiser, 66. Bong, 81. Frimmel, 85. Frimmel – 8. Kocourek, 65. Koreš, 83. Vitarigov, 90. Fotr (pen.) <b>ŽK:</b> 77. Šustr (LIB)

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články