Slavia v Čelákovicích na úvod podlehla Slovanu | SK Slavia Praha
Více

Slavia v Čelákovicích na úvod podlehla Slovanu

1:4
(0:2)
přát., 27. 6. 2015
přát., 27. 6. 2015
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava
Branky: <b>Branky:</b> 58. Červenka – 4. Mészáros, 26. Štefánik, 71. a 80. Kubík<br> <b>Rozhodčí:</b> Myška – Kubr, Vlček
ČELÁKOVICE - Slavia vstoupila do turnaje v Čelákovicích prohrou se Slovanem Bratislava. Jediný gól sešívaných dal v 58. minutě Marek Červenka, jinak se prosazoval pouze soupeř. Sešívané tak odpoledne čekal zápas o třetí příčku.
Slavii čekal v Čelákovicích jako první soupeř bratislavský Slovan, který v uplynulé sezoně získal bronzovou příčku ve slovenské nejvyšší soutěži. V letní přípravě se poprvé postavil do branky Martin Berkovec, chyběl Milan Škoda, který se předchozí den lehce zranil. Zápas se hrál na dvakrát čtyřicet minut.

Na cestě za Ministerským pohárem byl aktivnější Slovan, kterému se podařilo vstřelit první branku utkání už ve 4. minutě, když se střelou zpoza vápna prosadil Mészáros. Bratislavský celek hrozil i dál. Ve 13. minutě se na pravé straně šikovně uvolnil Peltier, obešel dva protihráče a nabil Oršulovi, který ale branku minul.

Berkovec pak musel o pět minut později vytáhnout skvělé zákroky, aby si poradil s Vittekovou střelou i následnou dorážkou. Ve 26. Minutě ho ale soupeř dokázal překvapit, Štefánik se prosmýkl středem hřiště a střelou ke vzdálenější tyči poslal Slovan do vedení 2:0.

Sešívaným se příliš nedařilo zakončení. Po nahrávce Diopa mířil Pitákův oblouček hlavou nad břevno. Švecova střela před koncem poločasu pak trefila pouze blokujícího obránce a ani Mičola se z otočky před hvizdem neprosadil.

Do druhého poločasu pak šli sešívaní v obměněné sestavě a útočné duo Voltr – Červenka se snažilo vybojovat branku i pro sešívané. Předtím, než se jim to poveldo, musel ještě Berkovec zpacifikovat Vittekovu tutovku. V 58. minutě se na levé straně se uvolnil Voltr a z první dal před branku Červenkovi, který zkušeně mezi nohama brankáře snížil.

Pak už se bohužel prosazoval jen slovenský celek. V 71. minutě se napravo uvolnil Zrelák a jeho pěkný centr před branku trefil hlavou Kubík přímo k tyči. Ten samý hráč pak přidal svou druhou branku těsně před koncem zápasu. Deli už nestačil napravit svou chybu, Kubík ho obral o míč a poslal přesnou střelu na zadní tyč.

Slavia tak prohrála svůj první zápas na turnaji 1:4 a čekala, zda se odpoledne o třetí příčku střetne s Jabloncem nebo Brnem.

Komentář trenéra Dušana Uhrina ml.

Jsme v přípravě a Slovan Bratislava za týden hraje evropské poháry. Nevyšlo to, protože jsme nedali nějaké branky a v první půli jsme byli trošku rozházení. Trvalo nám dlouho, než jsme se rozběhali. Druhou půli jsme začali hrát dobře, ale udělali jsme dvě zbytečné hrubky. V podstatě je to pro mě opravdu počátek přípravy. Nejdříve musíme hráče nachystat fyzicky a až následně se budeme zabývat hrou. Trénovali jsme teď trojfázově každý den, to si myslím, že Slovan určitě nedělal. Při skládání sestavy jsme museli brát ohled i na to, že nás čeká ještě druhý zápas a také na únavu a zdraví hráčů, aby nám to vyšlo na oba duely. Abychom postavili dvě kvalitní jedenáctky.
1:4

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Berkovec – Švec, Latka, Bílek, Dostál – Mičola, Souček, Hrubý, Černý – Piták – Diop
2. poločas: Berkovec – Švec, Bílek, Deli, Dostál – Kenia, Baéz, Hrubý (70. Boudjemaa), Černý (62. Bazal) – Voltr, Červenka

ŠK Slovan Bratislava

Perniš – Dobrotka (56. Saláta), Oršula (41. Lásik), Mészáros, Štěfánik (41. Kubík), Simovič, Kotula, Hudák, Vittek (56. Zrelák), Podaný (62. Záhumenský), Peltier (77. Sekulič)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 58. Červenka – 4. Mészáros, 26. Štefánik, 71. a 80. Kubík<br> <b>Rozhodčí:</b> Myška – Kubr, Vlček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články