Vítězná středa. Slavia v druhém utkání dne porazila Bohemians | SK Slavia Praha
Více

Vítězná středa. Slavia v druhém utkání dne porazila Bohemians

0:1
(0:0)
přát., 1. 7. 2015
přát., 1. 7. 2015
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 72. Kodr<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Černý, Fišer
PRAHA/ĎOLÍČEK - Slavii čekalo ve středu odpoledne druhé utkání dne a opět se jim postavil jeden z ligových soupeřů. Ve přátelském vršovickém derby se nakonec radovali slávisté, kterým hlavičkou zařídil výhru Marek Kodr.
Slavia se v rámci svého druhého středečního zápasu představila ve vršovickém Ďolíčku. Po opatrném začátku se jako první do větší akce dostali domácí. Po devíti minutách hry střílel po Acostově přihrávce Schick a Hrubeš musel jeho pokus vyrazit. Bukadinovičovu dorážku pak zastavil ofsajd.

Ve třinácté minutě rozehrával trestný kop Slavie Boudjemaa a Diopova hlavička o zem byla tečována do zámezí. Slavii se dařilo získávat standardní situace v průběhu celého poločasu, finální zakončení se jim už tolik nedařilo.

Na druhé straně vytěsnil Hrubeš ve 23. minutě Morarijův centr na zadní tyč k Vukadinovičovi a situaci musel vyřešit odkopem Martin Dostál. Sešívaní pak museli střídat, zraněného Fialku nahradil Mysliveček.

Největší šance domácích přišla ve 28 minutě, Hrubeš nejprve vyboxoval první střelecký pokus domácích, míč se ale dostal k Haškovi, který svou dorážku mířil pod břevno a gólman sešívaných musel vytáhnout parádní zákrok.

Škutka čtyři minuty před koncem poločasu trefil pouze clonícího obránce a přestávka tak začala, aniž by diváci v Ďolíčku viděli jedinou branku.
Druhé dějství začalo za pomalejšího tempa a sešívaní vážněji zahrozili, až když přišel do hry marek Červenka. V 69. minutě ho našel na vzdálenější tyči svým centrem Martin Dostál a slávistický útočník těsně minul Dočekalovu branku.

V 72. minutě zahrávala Slavia po tečované Součkově střele rohový kop. Na Myslivečkův centr si vyskočil Marek Kodr a hlavou usměrnil míč do sítě. Slavia vedla 1:0 a byla to jediná branka, kterou diváci viděli.

Většina dalších útočných pokusů končila ofsajdem nebo nepřesnými střelami z dálky. Čížkův pokus ze standardky zlikvidoval Švec, o jeho zakončení o minutu později zblokoval Bílek. Tři minuty před koncem ještě po přihrávce od Peterky střílel Diop, Dočekal ale míč u své leté tyče pokryl.

Slavia tak před odjezdem do Turecka zvládla obě středeční utkání. Po výhře 4:1 nad Jihlavou si večer připsala i výhru 1:0 nad Bohemians.
0:1

Sestavy

Bohemians 1905

Zlámal (46. Dočekal) – Hašek, Škerle (46. Žaloudek), Šmíd, Morariju (57. Šírl) – Vukadinovič (57. Bartek), Jirásek (46. Hubínek), Jindřišek (46. Jarolím), Havojič (57. Čížek) – Acosta (57. Pauschek) – Schick (57. Moravec)

SK Slavia Praha

Hrubeš – Švec, Kodr, Bílek, Fialka (22. Mysliveček) – Prošek (74. Peterka), Boudjemaa (83. Hrubý), Souček, Dostál – Škutka (66. Červenka), Diop

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 72. Kodr<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Černý, Fišer

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články