Jednou Voltr, dvakrát Škoda. Slavia porazila Baník 3:1 | SK Slavia Praha
Více

Jednou Voltr, dvakrát Škoda. Slavia porazila Baník 3:1

1:3
(0:2)
5. kolo, 22. 8. 2015
5. kolo, 22. 8. 2015
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky: </b>74. Mišák – 8. Voltr, 45. a 90. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Kouřil - Černý, Hrubý, Švec, Souček <br> <b>Rozhodčí:</b> Hrubeš – Blažej, Hájek<br>
VÍTKOVICE/MĚSTSKÝ STADION - Slavia vstoupila do zápasu s Baníkem aktivně a už v 8. minutě se svou premiérovou ligovou trefou prezentoval Radek Voltr. Ani jeho parťák v útoku Milan Škoda se nenechal zahanbit a na závěr obou poločasů rozvlnil síť za Pavlenkou. Slavia tak před reprezentační pauzou porazila Ostravu 3:1.
Slavia se poprvé na novém stadionu ve Vítkovicích představila i s kapitánem Martinem Latkou, který se po zranění vrátil do hry. Místo zraněného Tomáše Jablonského poslal trenér do hry Michala Švece.

V samotném úvodu zápasu sice měli míč na kopačkách více domácí, ale sešívaní do zápasu vstoupili skvěle. Hned v 8. minutě poslal z rohového kopu centr do vápna Robert Hrubý, Radek Voltr využil signálu a osamocený skvěle zakončil přímo do šibenice. Slávistický útočník tak mohl oslavit svůj první ligový gól ve Slavii.

Posila z Viktorie Žižkov byla v úvodu utkání při chuti. Čtyři minuty po vstřelené brance přiťukl Štohanzl před vápnem právě Voltrovi, jehož tečovaný pokus šel těsně vedle levé tyče. Po následném rohu se do zakončení dostal opět Voltr, ale jeho hlavičku gólman Pavlenka chytil.

Po půlhodině hry zahrozili sešívaní ze standardní situace, když Hrubého centr propadl díky Latkově cloně až k Pavlenkovi, který na poslední chvíli zareagoval. Druhou gólovou radost si tak slávisté schovali na poslední minutu první půle. Štohanzl přenesl hru na Škodu, který si míč zpracoval, zbavil se obránce a přesnou střelou na zadní tyč zvýšil vedení.

Ve druhé půli domácí přidali a snažili se o snížení, dlouho ale slávistická obrana domácí k ničemu nepouštěla. A mohli to být naopak sešívaní, kdo mohl udeřit. Rychlý brejk po ose Černý - Hrubý se dostal ke zcela volnému Štohanzlovi, který z pravé strany Pavlenku nepřekonal.

V 70. minutě se blýskl Martin Berkovec. Kukec zahrál roh na přední tyč, kde ho hlavou lízl Mišák, ale slávistický gólman jeho pokus zlikvidoval. Za pět minut se souboj po přihrávce z levé strany opakoval, tentokrát byl domácí hráč v lepší pozici a nebyl pro něj problém snížit slávistické vedení.

Baník se nadále snažil srovnat stav zápasu, slávisté se ale úspěšně bránili a nakonec to byli oni, kdo se ještě jednou radoval ze vstřelené branky. V devadesáté minutě prodloužil Berkovcův nákop hlavičkou Piták, Milan Škoda si v souboji s Pavlenkou vybojoval míč a zakončil do prázdné branky, čímž se se šesti góly vyhoupl na první příčku tabulky střelců.

Slavii teď čeká reprezentační přestávka, další ligové utkání sehrají sešívaní až v sobotu 12. září od 20:15 doma s Mladou Boleslaví.



1:3

Sestavy

FC Baník Ostrava

Pavlenka (K) – Mondek, Honiš, Kouřil, Holzer – Kukec, Ježdík, Mišák (81. Alispahič) – De Azevedo, Narh, Engelmann (57. Šichor)

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Latka (K), Deli, Švec – Štohanzl (79. Zmrhal), Souček, Hrubý (75. Piták), Černý – Škoda, Voltr (88. Bílek)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>74. Mišák – 8. Voltr, 45. a 90. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Kouřil - Černý, Hrubý, Švec, Souček <br> <b>Rozhodčí:</b> Hrubeš – Blažej, Hájek<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články