S Boleslaví nerozhodně 1:1 | SK Slavia Praha
Více

S Boleslaví nerozhodně 1:1

1:1
(0:0)
6. kolo, 12. 9. 2015, Eden Arena
6. kolo, 12. 9. 2015, Eden Arena
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Branky: <b>Branky:</b> 61. Polom (vlastní), 79. Skalák<br> <b>ŽK:</b> Jablonský, Souček, Mikula - Ščuk, Fleišman<br> <b>ČK:</b> 87. Fleišman (MBL)<br> <b>Rozhdčí:</b> Paták - Mokrusch, Pelikán
PRAHA/EDEN ARÉNA - Střelci Slavie tentokrát vyšli naprázdno, přesto skončil zápas proti Mladé Boleslavi 1:1. Sešívaní získali bod díky vlastní brance Romana Poloma, výsledek srovnával povedeným přímým kopem Jiří Skalák.
Slavia musela v sestavě oželet hned čtyři hráče – kvůli zranění chyběli Švec se Zmrhalem a nastoupit nemohla ani dvojice hostujících hráčů z Boleslavi Miljan Vukadinovič a Jan Štohanzl. Kdo naopak v sestavě nechyběl, byl reprezentační střelec Milan Škoda a autor pohárového hattricku Radek Voltr.

I přes tuto útočnou sílu se ale do první šance po čtyřech minutách hry dostali hosté, když Skalákův centr z přímého kopu našel hlavu Ondřeje Zahustela. S jeho vysokým balonem si ale Berkovec poradil a dalekonosná střela stejného hráče pak mířila ve 13. minutě nad břevno.

První vzrušení před brankou Boleslavi přišlo ve 20. minutě. Piták nejdřív obral o míč Ščuka a našel na pravé straně nabíhajícího Voltra, jeho křížnou střelu ale gólman Šeda vyrazil. Balon se po Pitákově centru vrátil před branku, kde ale další Voltrovu střelu zablokovalo klubko hráčů na malém vápně, a do třetice to Radek Voltr zkoušel „nůžkami“ přes hlavu, i tentokrát ale zaúřadoval gólman hostů.

Hned poté se ale blýskl i Martin Berkovec. To když si na Radův přímý kop naběhl na zadní tyči Kúdela a jeho střelu z voleje musel slávistický gólman reflexivně vyrazit nohama.

Posledním z napínavých momentů byla pak situace z 27. minuty, kdy Radovu střelu tečoval ve vápně Jan Chramosta, balon ale naštěstí zamířil těsně vedle Berkovcovy levé tyče. Další obrovskou šanci ale zlikvidoval Berkovec v poslední minutě první půle, když se do Skalákova centru opřel na zadní tyči Zahustel, gólman sešívaných se ale stačil přesunout a střelu boleslavského záložníka vyrazil.

Do druhé půle nahradil Hrubého na kraji zálohy Josef Bazal a byl tak svědkem první šance sešívaných, když Škodovu hlavičku na brankové čáře s lehkými obtížemi likvidoval gólman Šeda. Na druhé straně o chvíli později tečoval Radův centr z přímého kopu hlavou Chramosta, zamířil ale vedle vzdálenější tyče.

V 56. minutě tečoval míč po dalším Pitákově přímém kopu na malém vápně Simon Deli, balon ale nasměroval metr vedle pravé tyče.

Skóre se tak poprvé změnilo až v 61. minutě, když Karel Piták nacentroval z levé strany. Za dlouhým míčem se na malém vápně drali Latka se Škodou, jako poslední se do něj ale opřel hostující Roman Polom a přesně k pravé tyči si poslal nechytatelného vlastence.

Boleslav ale dokázala za dalších 19 minut vyrovnat. K přímému kopu se postavil Jiří Skalák a přes širokou zeď poslal míč o levou tyč do branky. Martin Berkovec, který byl vyhlášen nejlepším slávistou utkání, neměl šanci na perfektně kopnutý balon dosáhnout.

A mohlo být ještě hůř, to kdyby se o tři minuty později ujala střela Jiřího Fleišmana z velkého vápna. Obránce Boleslavi ale poslal míč vedle vzdálenější tyče. V 86. minutě pak pálil ve skluzu mimo tři tyče Kúdela.

Slavia se nadechla k závěrečnému náporu hlavně po 87. minutě, kdy viděl za stažení unikajícího Bazala červenou kartu Jiří Fleišman. Z následného přímého kopu pálil Deli metr nad břevno a o minutu později se sešívaní dožadovali penalty po zákroku na Latku, hra ale pokračovala a Deli pálil ve skluzu několik metrů nad branku.

V nastaveném čase tak už branka nepadla a slávisté se s Mladou Boleslaví rozešli remízou 1:1. Za týden je čeká utkání ve Zlíně a pak už velké pražské derby proti Spartě.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec - Mikula, Latka (kap.), Deli, Jablonský - Hrubý (46. Bazal), Piták (83. Bílek), Souček, Černý - Voltr, Škoda

FK Mladá Boleslav

Šeda – Fleišman, Polom, Kúdela, Bořil – Zahustel, Čermák, Rada, Ščuk (kap.), Skalák – Chramosta (81. Klobása, 90. Kubista)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 61. Polom (vlastní), 79. Skalák<br> <b>ŽK:</b> Jablonský, Souček, Mikula - Ščuk, Fleišman<br> <b>ČK:</b> 87. Fleišman (MBL)<br> <b>Rozhdčí:</b> Paták - Mokrusch, Pelikán
Diváci
6151

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články