Slavia stačila s Duklou jen vyrovnat | SK Slavia Praha
Více

Slavia stačila s Duklou jen vyrovnat

1:1
(0:1)
9. kolo, 4. 10. 2015
9. kolo, 4. 10. 2015
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
Branky: <b>Branky:</b>63. Škoda – 5. Krmenčík<br> <b>ŽK:</b>Hrubý - Berger <br> <b>Rozhodčí:</b> Královec – Moláček, Vlasjuk
PRAHA/EDEN ARENA - Oblíbený remízový soupeř, taková je Dukla Praha. Sešívaní se ve vzájemném devátém duelu obou celků v novodobé historii prostříleli k šesté remíze. Tu zajistil v 63. minutě Milan Škoda, když srovnal stav utkání na konečných 1:1.
Do Edenu zavítala skvělá divácká návštěva, sešívané hnalo za úspěchem 10 547 skvělých diváků. Fanoušci ale museli na začátku skousnout vedoucí gól hostujícího celku.

Nováček v základní sestavě Josef Bazal ztratil u postranní čáry míč, Dukla postupovala do rychlého protiútoku a po přihrávce mezi obránce se osamocený před Berkovcem prosadil Krmenčík. Za deset minut hosté předvedli další pěknou akci, ale po centru Přikryla tentokrát Berger nezamířil přesně.

V 17. minutě o sobě dali poprvé pořádně vědět sešívaní. Pomohl jim k tomu hostující gólman Filip Rada, kterému vypíchl míč bojující Milan Škoda. Do zakončení se tak dostal Josef Bazal, ale jeho lob nemířil přesně.

Ve 34. minutě se do zajímavého zakončení dostal po centru ze strany Radek Voltr, ale jeho slabá hlavička navíc mířila přesně do náruče brankáře Rady. To ve 41. minutě už sešívaní zahrozili o poznání více, když se po rohu dostal k hlavičce Deli a jeho prudký pokus mířil těsně vedle tyče. Pro míč se ještě natahoval Škoda, ale těsně nedosáhl.

Do druhé půle nahradil Josefa Bazal Robert Hrubý. Ale byli to opět hosté, kdo vstoupil do poločasu lépe. Hanousek našel skvělým centrem vpravo rozběhnutého Miloševiče a ten z half-voleje napálil břevno.

Po hodině hry vybojoval na pravé straně míč Mikula a pěkným centrem našel přesně hlavu Martina Latky. Kapitán Slavie ale zakončil těsně vedle levé tyče. Za dvě minuty už se ale zaplněný Eden radoval!

Robert Hrubý rozehrál standardní situaci, a protože hosté se snažili slávisty vystavit do ofsajdu marně, na zadní tyči zakončoval přesně Milan Škoda. Slávistický kanonýr si tak připsal svůj letošní sedmý gól.

Slávisty na hřišti i v hledišti vstřelený gól nabudil a sešívaní začali hrát aktivně. Přesto se jim ale nedařilo stav utkání změnit. Škoda to opět zkoušel u levé tyče, ale Rada byl tentokrát pozorný Pitákovi vzápětí chyběly centimetry, aby ve skluzu zasáhl Zmrhalův centr.

Útoky Slavie pak obrana hostí odvracela na rohové kopy, po nich ovšem sešívaní míč do branky neprotlačili. Na opačné straně se střelou prezentoval Berger, byl ale nepřesný, a tak malé derby skončilo nerozhodně.

Slavii teď čeká reprezentační pauza, ve středu večer se ale v Edenu od 18:45 představí slávistky, které v Lize mistryň hostí dánské Brøndby. Mužské áčko pak čeká ve čtvrtek přátelské utkání se Slovanem Bratislava.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Latka (K), Deli, Jablonský – Piták, Zmrhal – Bazal (46. Hrubý), Voltr (68. Vukadinovič), Černý (86. Diop) – Škoda

FK Dukla Praha

Rada – Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal – Hanousek (K), Čajič (70. Tetour), Považanec – Berger (90. Jurendič), Krmenčík (76. Beauguel), Přikryl

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b>63. Škoda – 5. Krmenčík<br> <b>ŽK:</b>Hrubý - Berger <br> <b>Rozhodčí:</b> Královec – Moláček, Vlasjuk
Diváci
10547

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články