Na severu bez branek. Slavia veze z Jablonce bod | SK Slavia Praha
Více

Na severu bez branek. Slavia veze z Jablonce bod

0:0
(0:0)
10. kolo, 17. 10. 2015, Jablonec/Střelnice
10. kolo, 17. 10. 2015, Jablonec/Střelnice
FK Jablonec - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Rossi – Mikula, Frydrych<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Caletka
JABLONEC/STŘELNICE - Slávisté sice ve druhém poločase zlepšili svůj výkon, ze severu Čech si ale nakonec vezou bod za bezbrankovou remízu. Sešívané vzadu podržel brankář Martin Berkovec, v největších šancích Slavie mířil Voltr do boční sítě a Jablonského tečovaná střela trefila pouze tyč.
Slavia přijela do Jablonce s uzdraveným Štohanzlem a do základní sestavy se vrátil po odpykaném karetním trestu i Tomáš Souček. Sešívaní nastoupili do utkání s dvojicí útočníků, přesto se jim v první půli střelecky nedařilo.

Domácí si naopak připsali první pokus hned v první minutě utkání. Doležal ale střelou po zemi Berkovce nepřekvapil. Jablonečtí byli v první půli střelecky aktivnější, obrana Slavie byla všem důsledná. Ve dvacáté minutě Souček podklouzl, čehož využil Pospíšil, který si míč potáhl a šajtlí mířil k tyči. Martin Berkovec byl ale opět na správném místě a střelu lapil.

Hanouskův pokus o tři minuty už byl hodně nepřesný. Necelých pět minut před koncem první půle zakončovali i slávisté, Zmrhal získal od Štohanzla míč, byl však v příliš ostrém úhlu a z levé strany pálil jen do boční sítě. První půli pak zakončil roh domácích, po kterém Karavaev pálil vysoko nad.

Sešívaní ve druhém poločase zlepšili výkon a začali se častěji dostávat před Hrubého. V pětapadesáté minutě přišla nebezpečná příležitost, při níž Štohanzl našel ve vápně nabíhajícího Voltra, který ve skluzu usměrňoval míč na bližší tyč. Jeho střela pravačkou ale rozvlnila pouze boční síť.

O jedenáct minut později málem Slavii pomohl skórovat domácí Pernica, který hlavou tečoval Jablonského střelu zpoza vápna. Míč výrazně změnil směr letu a Hrubého zachránila tyč jablonecké branky.

Na opačné polovině se zazdálo, že se blízko vlastní brance v 72. minutě ocitli i sešívaní, stoperská dvojice ale vše ustála. Deli sice nejprve ve skluzu tečoval střelu domácích, u bližší tyče byl ale ve střehu kapitán Latka a míč uklidil do zámezí.

O tři minuty musel Berkovec vytáhnout další povedený zákrok. Centr ze standardní situace sice vyboxoval, ale míč získali opět domácí. Hanouskovu střelu gólman Slavie stihl vykopnout a Doležalova dorážka už mířila mimo.

Slavia si tak nakonec veze z Jablonce bod za bezbrankovou remízu a prodlužuje tak sérii bez prohry na sedm zápasů. V následujícím kole ji doma čeká Olomouc. Tu přivítá v pátek 23. října od 20:15.


0:0

Sestavy

FK Jablonec

Hrubý – Karavaev, Kysela, Pernica, Hanousek – Hübschman – Masopust, Rossi, Pospišil (75. Trávník), Mingazov (59. Tecl) – Doležal (83. Wágner)

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Latka, Deli, Jablonský – Štohanzl (88. Piták), Souček, Zmrhal (90. Vukadinovič), Černý (80. Frydrych) – Škoda, Voltr

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Rossi – Mikula, Frydrych<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Caletka
Diváci
3042

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články