Sigma zaklela branku. Slavia doma prohrála 0:2 | SK Slavia Praha
Více

Sigma zaklela branku. Slavia doma prohrála 0:2

0:2
(0:1)
11. kolo, 23. 10. 2015, EDEN ARÉNA
11. kolo, 23. 10. 2015, EDEN ARÉNA
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Branky: <b>Góly:</b> 45. a 50. Houska <br> <b>ŽK:</b> Kenia, Hrubý, Mikula - Radakovič, Navrátil<br> <b>ČK:</b> 84. Hrubý (Slavia)<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk - Wilczek, Hock
PRAHA/EDEN ARÉNA - Slavia měla v zápase se Sigmou Olomouc řadu šancí, Kenia trefil břevno, Latka a Černý pálili do odkryté brány, přesto ale gól nevstřelila. Naopak soupeři dovolila dvě branky v rozmezí pěti minut a poprvé po téměř třech měsících tak odchází z ligového trávníku bez bodu.
V prvních pěti minutách to byla Sigma, kdo držel míč víc na svých kopačkách, ale postupem času hřiště ovládli sešívaní. I přesto se ve 20. minutě do první šance mohl dostat exslávista Jakub Petr, nebýt obětavé hlavičky Martina Latky, která míč poslala na rohový kop.

Ve 26. minutě se zrodila první zajímavá situace na druhé straně. V rychlém protiútoku postupoval s míčem Radek Voltr, jeho střela z velkého vápna ale byla zblokovaná. Balon se odrazil k Součkovi, jehož pokus ze zhruba stejné vzdálenosti pak ale doplachtil vysoko nad branku.

Po necelé půlhodině hry si Souček podobně jako pár minut předtím nechal míč skočit a zpoza velkého vápna vystřelil k pravé tyči už mnohem lépe, tam byl ale včas gólman Buchta a zřejmě konečky prstů míč vytáhl mimo tři tyče.

Za další dvě minuty si postavil míč k přímému kopu z 25 metrů Levan Kenia a nádhernou střelou levačkou ale trefil jen břevno olomoucké branky. Krátce na to se ke střele dostal aktivní Tomáš Souček, ani tentokrát ale míč až ke gólmanovi neprocedil.

Ve 34. minutě předvedl nádherný pas přes celé hřiště Jaromír Zmrhal a skvěle našel na pravé straně Radka Voltra. Na jeho prudký centr si ve vápně naběhl Škoda, v souboji ale ve skluzu nevystřelil důrazně a Buchta s jeho pokusem neměl problém.

Další vzrušení pak přinesl až samotný závěr poločasu. Ve 43. minutě upadl v našem vápně Hála po souboji s Latkou a dožadoval se penalty, míč byl ale od souboje daleko a rozhodčí Franěk zákrok našeho kapitána jako penaltový neposoudil. Minutu na to dostal naopak možnost dalšího přímého kopu dva metry za vápnem Levan Kenia, Buchta si ale tentokrát na jeho střelu k levé tyči počkal.

Z nenápadné akce v nastaveném čase se ale poprvé radovala Sigma. Z levého křídla se míč dostal na střed k Davidu Houskovi, tomu dali sešívaní obránci dlouhý čas na zpracování a záložník Hanáků poslal míč technickou střelou přesně k levé tyči. Šlo o první střelu Sigmy na branku.

Sešívaní chtěli ve druhé půli rychle srovnat, místo toho ale přišla v 50. minutě druhá rána Olomouce, a to snad z ještě nenápadnější akce, než jaká předcházela první brance. Deli odhlavičkoval dlouhý centr jen za velké vápno k Davidu Houskovi, ten balon napálil z voleje a Martin Berkovec nechal míč pod rukou proklouznout do sítě.

Hned tři minuty na to se do obrovské šance dostal slávistický kapitán. Po rohovém kopu se Martin Latka dostal ke střele z malého vápna, gólman Buchta ale předvedl skvělý zákrok a Rajnoch následně odkopával míč na roh.

Další příležitost ke snížení pak měli sešívaní v 68. minutě. Kenia poslal kolmicí do vápna Škodu, na jeho prudký centr na zadní tyči naběhl Mikula a Buchta předvedl, tentokrát s notnou dávkou štěstí, další ze skvělých zákroků. K dorážce se ještě před prázdnou brankou tlačil Černý, v souboji ale míč netrefil ideálně a dovolil obraně hostů odkopnout do bezpečí.

Slavia po většinu druhé půle tlačila, ve finální fázi se ale její útoky často zadrhly. V 74. se Milan Černý dostal ke střele zpoza vápna, poslal ji ale metr vedle levé tyče. Občas jako by sešívaní zapomněli střílet úplně, třeba pár minut před vypršením řádné hrací doby, kdy Zmrhal místo pokusu poslat míč do odkryté brány volil raději nepřesný centr.

Sigmě se pro změnu otevíraly příležitosti pro rychlé brejky, i díky skvělým zákrokům slávistického muže zápasu Simona Deliho a Martinu Berkovcovi, který v 89. minutě vytáhl Petrovu střelu, se ale třetí branky nedočkala. Tlak sešívaných narušilo i vyloučení střídajícího Roberta Hrubého, který musel do šaten po druhé žluté kartě v 84. minutě.

Slavia tak po sedmi zápasech v lize prohrála, v nešťastném zápase s Olomoucí 0:2.
0:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Latka (kap.), Deli, T. Jablonský – Souček, Zmrhal – Voltr (60. Hrubý), Kenia (80. Piták), Štohanzl (13. Černý) – Škoda

SK Sigma Olomouc

Buchta – Vepřek, Hála, Radaković, Rajnoch – Houska, Ordoš (kap.) (6. Halenár), Moulis, Cana (70. Šindelář), Petr – Navrátil (82. Falta)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Góly:</b> 45. a 50. Houska <br> <b>ŽK:</b> Kenia, Hrubý, Mikula - Radakovič, Navrátil<br> <b>ČK:</b> 84. Hrubý (Slavia)<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk - Wilczek, Hock
Diváci
5321

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články