Nejprve Vukadinovič, poté Zmrhal. Slavia vyloupila Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Nejprve Vukadinovič, poté Zmrhal. Slavia vyloupila Slovácko

0:2
(0:1)
14. kolo, 21. 11. 2015
14. kolo, 21. 11. 2015
1.FC Slovácko - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 33. Vukadinovič, 59. Zmrhal <br> <b>ŽK:</b> Šumulikovski, Civič <br> <b>Rozhodčí:</b> Orel – Wilczek, Hock
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Sešívaní se v rámci 14. kola vydali na hřiště jedenáctého Slovácka. V Uherském Hradišti potvrdili, že se jim poslední dobou na venkovních zápasech daří. Miljan Vukadinovič svou premiéru v základu okořenil gólem, druhý přidal Jaromír Zmrhal a sešívaní tak vezou do Edenu tři body.
Sešívaní jeli do Uherského Hradiště s jasným cílem – vybojovat tři body. Věděli ale, že si musí ohlídat domácího kapitána a jednoho z nejlepších ligových střelců Libora Doška. Ten se ostatně dostal do první šance zápasu, která zaváněla brankou. Ve dvanácté minutě tečoval Divišův centr na břevno Berkovcovy branky.

Sešívaní zahrozili po půl hodině hry. Karel Piták rozehrával rohový kop, jeho centr na přední tyči vybojoval Jiří Bílek, hlavičkoval ale bohužel jen do náručí domácího gólmana Heči.

Trenér Dušan Uhrin musel řešit vynucené změny v záloze, v základní sestavě se tak poprvé objevil Miljan Vukadinovič. Ten se ve 33. minutě odměnil vstřelenou brankou. Přízemní centr z pravé stran našel právě Vukadinoviče, který pod nohami padajícího gólmana domácích prostrčil míč do branky.

Do poločasu mohla Slavia své vedení navýšit. Deli vybojoval míč a na pravém křídle našel rozběhnutého Mikulu. Ten nabídl míč Vukadinovičovi a na jeho centr naskakoval osamocený Simon Deli. Jeho hlavička ale proletěla těsně vedle levé tyče. Domácí tým se snažil dorovnat skóre utkání, Došek ovšem mířil těsně před přestávkou nad.

Ve 49. minutě se otřásla branková konstrukce za domácím gólmanem Daňkem, který už v první půli vystřídal zraněného Heču. Karel Piták našel svým centrem při rozehrávce standardní situace Milana Škodu, který hlavičkoval do břevna.

O čtyři minuty později Slovácko vstřelilo vyrovnávací branku, Došek se ale o něco dříve dopustit faulu, tudíž ji sudí neuznal. Slavia pak své vedení navýšila na 2:0. V 59. minutě doběhl Jaromír Zmrhal Berkovcův nákop a prostřelil brankáře Daňka.

Domácí kapitán Došek naštěstí pro sešívané mířil mimo branku. V 77. i v 79. minutě chyběla jeho střelám přesnost. Červenobílí mohli zakončit utkání ještě třetím gólem, dvě minuty před koncem našel Zmrhal na levé straně rozběhnutého Vukadinoviče, toho ale tváří v tvář vychytal Daněk.

Slavia přesto veze ze Slovácka výhru 2:0 a v posledním domácím zápase podzimu bude v sobotu 28. listopadu hostit doma od 17:00 Příbram.
0:2

Sestavy

1.FC Slovácko

Heča (37. Daněk) – Chvátal, Hofmann, Břečka, Reinberk – Šumulikoski – Diviš, Valenta, Havlík, Civić – Došek (K)

SK Slavia Praha

Berkovec – Frydrych, Bílek (75. Švec), Deli, Jablonský – Piták, Souček – Mikula, Vukadinovič (90. Voltr), Zmrhal (90. Holík) – Škoda (K)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 33. Vukadinovič, 59. Zmrhal <br> <b>ŽK:</b> Šumulikovski, Civič <br> <b>Rozhodčí:</b> Orel – Wilczek, Hock
Diváci
4548

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články