Skvělý úvod zápasu, přesto Slavia zakončí podzim na páté příčce | SK Slavia Praha
Více

Skvělý úvod zápasu, přesto Slavia zakončí podzim na páté příčce

2:1
(0:1)
16. kolo, 6. 12. 2015
16. kolo, 6. 12. 2015
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky: </b>57. Bakoš, 59. Pavelka – 2. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> Coufal, Rabušic - Frydrych, Souček <br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Vlasjuk, Vysloužil <br>
LIBEREC - Sešívaní do závěrečného utkání podzimu vstoupili parádně. Už od druhé minuty na severu Čech vedli 1:0 díky brance Jaromíra Zmrhala. Domácí ale po necelé hodině hry bleskově otočili a tři body tak zůstávají v Liberci.
Slavia se v posledním zápase podzimu vydala bojovat do Liberce o příčku, na které přezimuje. Oba týmy měly 26 bodů a měly šanci se dotáhnout na třetí Mladou Boleslav. Sešívaným se vrátil do základní sestavy Levan Kenia, stále ale scházel kapitán Martin Latka.

Červenobílí zvládli excelentně první minuty utkání a Jaromír Zmrhal zařídil časné vedení. Frydrychův centr nejprve prodloužil hlavou Škoda, Zmrhal se následně skvěle uvolnil a neuvěřitelně propálil Koubka střelou k zadní tyči.

Zajímavá příležitost nastala i po čtyřiceti minutách hry, kdy se míč po ose Kenia – Mikula – Piták – centrující Frydrych dostal do vápna opět k Janu Mikulovi. Ten akrobaticky zakončoval u pravé tyče, vychytal ho ale brankář Koubek.

Slávistická obrana byla pozorná, a tak domácí v první půli nejvážněji zahrozili až těsně před poločasovou přestávkou. Míč se po standardce domácích odrazil k Delargemu a ten ho špičkou postrčil směrem k brance. Tam byl ovšem nachystaný Berkovec.

Ve druhé půli úřadovali domácí, kterým se během dvou minut podařilo zvrátit utkání na svou stranu. Střídající Bakoš zkrotil v 57. minutě do branky Rabušicův centr. V 59. minutě zakončoval domácí kapitán Pavelka, k němuž se po rohovém kopu odrazil míč. Liberecký záložník se zpoza vápna trefil přesně k levé tyči.

Domácí mohli přidat i třetí branku, v 75. minutě Mudra poslal před branku povedený centr, ale Shalova hlavička byla naštěstí pro sešívané nepřesná. Slavia tak stále stahovala pouze jednogólové manko.

Nejblíž vyrovnání měla pět minut před koncem řádné hrací doby a opět u toho byl střelec Jaromír Zmrhal. K němu na hranici vápna propadl míč, který skvěle trefil šajtlí do šibenice. Domácí gólman Koubek ho ale skvělým zákrokem vytěsnil. Slavia vzápětí zahrozila i po rohovém kopu, Pitákovo zakončení ovšem směřovalo mimo.

Na samý závěr mohl ještě změnit stav utkání Rabušic, když domácí zachytili slávistickou rozehrávku, branku ale vysoko přestřelil a v Liberci tak zůstalo skóre 2:1 pro domácí. Pro Slavii to znamená, že s 26 body přezimuje pátá.
2:1

Sestavy

FC Slovan Liberec

Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Mudra – Pavelka (K), Machuča (85. Josef Šural) – Delarge, Shala (79. Sýkora), Kerbr (54. Bakoš) – Rabušic.

SK Slavia Praha

Berkovec - Frydrych, Bílek, Deli (71. Hrubý), T. Jablonský - Souček, Piták - Mikula (67. Voltr), Kenia (65. M. Vukadinovič), Zmrhal - Škoda.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>57. Bakoš, 59. Pavelka – 2. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> Coufal, Rabušic - Frydrych, Souček <br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Vlasjuk, Vysloužil <br>
Diváci
6919

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články