Z Vysočiny bod. Slavia nebezpečné šance neproměnila | SK Slavia Praha
Více

Z Vysočiny bod. Slavia nebezpečné šance neproměnila

0:0
(0:0)
18. kolo, 19. 2. 2016
18. kolo, 19. 2. 2016
FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Šulek, Kryštůfek, Nerad, Urdinov – Mikula, Bílek <br> <b>Rozhodčí:</b> Paták – Moláček, Caletka<br>
JIHLAVA - Sešívaní zejména v prvním poločase obstřelovali branku domácího týmu, míč se jim ale nepodařilo za Rakovanova záda dotlačit. V největší šanci druhé půle napálil exjihlavský Mešanovič jen tyč, a tak sešívaní vezou z Vysočiny jen bod za remízu.
Do sestavy Slavie se po zranění vrátil útočník Milan Škoda, kterého na hrotu doplnil Muris Mešanovič. Lukáš Železník tak začal utkání na lavičce. Jubilejní zápas čekal záložníka Jardu Zmrhala, který si v Jihlavě připsal 100. ligový start v kariéře.

A právě Zmrhal měl prsty v úvodních dvou velmi nadějných akcích. Nejprve skvěle našel ve středu volného Hušbauera, proti jehož dobře umístěné střele se musel natáhnout bývalý slávista v brance Jihlavy Matej Rakovan.

Ve 12. minutě si Jaromír Zmrhal skvěle zpracoval míč na levém křídle, posunul si ho do středu a na vápně našel volného Škodu. Slávistický střelec ale mířil vysoko nad branku. O pět minut později vážně zahrozila Jihlava. Na zadní tyči se zcela osamocený zjevil Hronek, který ještě přihrával před branku Voltrovi, ale jeho zakončení naštěstí slávisté stačili pokrýt.

Dvě gólovky přinesla 28. minutě na každé straně. Nejprve Nerad obešel Jablonského a následně osamocen centroval z pravé strany, i když se ve vápně dva domácí hráči snažili zakončit, u míče byli dříve slávisté.

Tím udělali velký základ pro následný brejk, který táhl Mešanovič. Natáhl na sebe hned čtveřici domácích a odkryl vlevo prostor pro Zmrhala, jehož bomba mířila těsně vedle levé šibenice.

Slávisté si i nadále vytvářeli téměř stoprocentní šance. Po standardní situaci využil Mešanovič toho, že se jeden z obránců zapomněl za ofsajdovou řadou, ale zhruba ze tří metrů nedokázal trefit odkrytou branku.

Za tři minuty Mešanovič v dobré pozici přihrával ve vápně pod sebe, kde byl Vukadinovič, ale míč netrefil přesně a tak z jasné pozice přestřelil. Řadu neproměněných šancí korunoval v závěru poločasu Vukadinovič, jehož hlavička ze zadní tyče šla těsně vedle branky.

Do druhé půle nahradil právě Vukadinoviče ve své premiéře v SYNOT lize Jaroslav Mihalík a byl hned u další nevyužité šance sešívaných. Ve 47. minutě si ve středu pole s ním vyměnil míč Mešanovič, bosenský útočník se následně otočil a zhruba z dvaceti metrů trefil pravou tyč Rakovanovy branky.

Jinak ale druhá půle zdaleka nepřinesla tolik zajímavých situací, jako ta první. Slávisté drželi míč na svých kopačkách, k ohrožení Rakovana se ale dostávali jen těžko. Postupem času zvýšili svou aktivitu domácí, ale ani jejich střelecká muška nebyla přesnější.

Tři minuty před koncem zastavil Mikula těsně před vápnem útok domácích a kromě žluté karty z toho byla i zajímavá standardní situace. Vaculík zvolil přihrávku po zemi za klubko hráčů ve vápně a volný Šulek mohl zakončit, ten se ale naštěstí pro sešívané ukopl.

Slavia tak ze svého prvního jarního venkovního utkání veze pouhý bod, neboť ani jednu z nebezpečných střel první půle nedokázala dostat do branky. O další tři body budou sešívaní bojovat doma v Edenu, kde hostí v 19. kole Baník Ostrava.
0:0

Sestavy

FC Vysočina Jihlava

Rakovan – Vaculík, Kryštůfek, Šourek, Mišůn (36. Urdinov) – Kučera, Hronek – Nerad (60. Fulnek), Šulek, Bazal (71. Dvořák) – Voltr

SK Slavia Praha

Berkovec – Bořil (75. Mikula), Bílek, Deli, Jablonský – Souček – Vukadinovič (46. Mihalík), Hušbauer, Zmrhal – Mešanovič (67. Železník), Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Šulek, Kryštůfek, Nerad, Urdinov – Mikula, Bílek <br> <b>Rozhodčí:</b> Paták – Moláček, Caletka<br>
Diváci
4290

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články