Sešívaní dokázali v deseti v Boleslavi pouze snížit | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní dokázali v deseti v Boleslavi pouze snížit

2:1
(0:0)
20. kolo, 5. 3. 2016
20. kolo, 5. 3. 2016
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 57. Magera (pen.), 85. Rada - 90. Mešanovič <br> <b> ŽK:</b> Ščuk, Chramosta, Jánoš - Frydrych, Piták<br> <b>ČK: </b> Kúdela - Frydrych <br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu – Wilczek, Kotík
MLADÁ BOLESLAV/MĚSTSKÝ STADION - Na branky si museli diváci v souboji o třetí místo počkat až do druhého poločasu, ta první bohužel padla do slávistické branky. Slavia navíc současně přišla o Michala Frydrycha a dohrávala v 10. Když Boleslav přidala druhý gól, zdálo se, že je výsledek jasný. Červenobílí ale bojovali až do poslední minuty a dokázali alespoň snížit na 1:2.
Trenér Uhrin musel v důležitém souboji s pohárovým konkurentem udělat výraznou změnu, protože v závěru předzápasového tréninku se zranil brankář Martin Berkovec. „Při včerejším tréninku jsem si poranil šikmý břišní sval. Uvidím, jak dlouhou budu potřebovat pauzu. Věřím, že se brzy vrátím a že kluci dnešní utkání zvládnou," okomentoval pro slavia.cz své zranění Martin Berkovec.

Do sestavy se po zranění vrátil Jaromír Zmrhal a v základu se vedle Milana Škody představil Lukáš Železník. V první půli toho ale diváci v Mladé Boleslavi příliš neviděli. Na straně Slavie jistě kryl Kalabiškovu a Ščukovu střelu Jiří Pavlenka.

V největší šanci Slavie se v první půli ocitl Milan Škoda. Brankář Šeda špatně vykopl přímo k Hušbauerovi, který z první vrátil před vápno Škodovi a našemu útočníkovi na poslední chvíli zblokoval zakončení Čmovš.

Zatímco v první půli mnoho povedených akcí k vidění nebylo, po poločase se začaly dít věci. V 56. minutě upadl ve vápně Chramosta a sudí k překvapení všech slávistů nařídil penaltu. Navíc Michala Frydrycha vyloučil a slávisté dohrávali utkání v deseti.

Magera nařízenou penaltu proměnil, když se trefil na druhou stranu, než kam skákal Pavlenka. Vzápětí se do hry dostal Muris Mešanovič a slávisté se i v deseti tlačili za vyrovnáním. Už se ale museli na hřišti obejít bez trenéra Dušana Uhrina, který byl po diskuzi s rozhodčím vykázán na tribunu.

V 74. minutě se blýskl skvělým zákrokem Pavlenka, když vytěsnil Čermákovu střelu, která se kroutila do branky. Poté ale přišly chvíle pro bosenského útočníka v dresu Slavie. Mikula vybojoval míč, který předložil Mešanovičovi sice na paty, ten si ho ale dokázal zpracovat a jeho povedená střela mířila jen do boční sítě.

V největší šanci se Mešanovič a celá Slavia ocitla o minutu později. V 77. minutě Milan Škoda skvěle sklepl právě pro střídajícího útočníka, který osamocen z voleje mířil ale vedle. Za další minutu přišla další vyložená šance, když odražený míč výborně trefil Tomáš Souček, ale střela pod břevno nedoletěla, protože se skvěle vrátil Šeda.

Bohužel opět platilo pravidlo nedáš – dostaneš. I když si slávisté během pár minut vypracovali tři vyložené šance, domácí trestali. K míči se ve středu pole dostal Rada a jeho přesná střela z necelých třiceti metrů skončila přesně v šibenici.

Slávisté ale neskládali zbraně, v hektickém závěru se nakonec přeci jen alespoň jednou radovali. Levan Kenia rozehrál standardní situaci k Mešanovičovi, který hlavičkou v 90. minutě snížil náskok domácích na jednu branku. V deseti nakonec dohrávali i domácí, když sudí poslal do kabin Kúdelu, který oplácel Pitákovi faul.

V úplném závěru ještě Kenia střílel z přímého kopu, ale těsně minul roh branky. Slavia tak na třetí místo aktuálně ztrácí pět bodů. V dalším zápase, který se hraje v pátek 11. března od 20:15, hostí doma v Edenu Zlín.
2:1

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Šeda – Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman – Kalabiška (84. Přikryl), Rada, Ščuk, Čermák – Magera (K) (89. Takács) – Chramosta (75. Baroš)

SK Slavia Praha

Pavlenka – Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský – Mihalík (62. Mešanovič), Hušbauer, Souček, Zmrhal (78. Kenia) – Železník, Škoda (K) (86. Piták)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 57. Magera (pen.), 85. Rada - 90. Mešanovič <br> <b> ŽK:</b> Ščuk, Chramosta, Jánoš - Frydrych, Piták<br> <b>ČK: </b> Kúdela - Frydrych <br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu – Wilczek, Kotík
Diváci
5000

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články