Slavia versus tyče 0:3. Sešívaní hráli s Jabloncem bez branek | SK Slavia Praha
Více

Slavia versus tyče 0:3. Sešívaní hráli s Jabloncem bez branek

0:0
(0:0)
24. kolo, 9. 4. 2016, Eden Arena
24. kolo, 9. 4. 2016, Eden Arena
SK Slavia Praha - FK Jablonec
Branky: <b>ŽK:</b> Bez karet<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek - Urban, Kubr
PRAHA/EDEN ARÉNA - Slavia se v zápase 24. kola rozešla s Jabloncem bez branek, přestože byla prakticky po celý zápas výrazně aktivnější. V první půli ale stála tyč ve střele Jana Bořila, v té druhé zastavila rány Mihalíka a Kenii.
Zatímco mezi zápasy se Spartou a s Duklou udělal Dušan Uhrin hned sedm změn, pro zápas s Jabloncem vyměnil hráče pouze dva. Na pravém kraji obrany se místo zraněného Mikuly objevil Michal Frydrych a místo Vukadinoviče odstartoval v základu Hušbauer. Kvůli nemoci chyběl v sestavě mimo jiné i kanonýr Milan Škoda.

Slavia ale nevypadala, že by jí směrem dopředu něco chybělo. Už po sedmi minutách hry si na levé straně narazili Mihalík s Barákem, střelu prvního jmenovaného ale stačil gólman Bárta vyrazit. Zhruba o tři minuty později nacentroval Barák z pravé strany a za obranu si zaběhl volný Mešanovič, který na míč jen těsně nedosáhl. Povedenou pasáž ze strany Slavie zakončil Hušbauer, jehož střela z dobrých třiceti metrů zhruba o metr minula Bártovu branku.

Sešívaní byli i nadále aktivnější a dostávali se do šancí. Ve 22. minutě se po Mešanovičově úniku dostal ke střele Zmrhal, míč ale opřel jen do jednoho z obránců. Chvíli poté se po rohovém kopu protlačil k hlavičce na zadní tyči Frydrych, v těžké pozici ale branku minul.

Michal Frydrych, který tentokrát naskočil na pozici pravého obránce, se znovu ukázal po půlhodině hry, kdy na rohu vápna obešel svého obránce a tvrdou přízemní střelou nechal vyniknout svého jmenovce Bártu v jablonecké bráně.

Jablonec se k prvnímu přímému ohrožení Pavlenky dostal až po 34 minutách hry, slávistický gólman si ale s přízemní střelou Mihálika zpoza vápna nadvakrát poradil. Stejný hráč pak o dvě minuty později zakroutil svou technickou střelu metr vedle vzdálenější tyče. Do třetice se pak Mihalík octl v dobré příležitosti ve 40. minutě, kdy měl čas si zpracovat míč na velkém vápně, následnou střelu ale poslal vysoko nad branku.

Poslední slovo první půle si na slávistické straně vzal Jan Bořil, který na levé straně přešel přes dva obránce a odhodlal se k nebezpečné střele z úhlu, Bárta ale jeho pokus reflexivním zákrokem vytěsnil na tyč. Na druhé straně pak minutu před půlí nebezpečně vypálil Greguš, Pavlenka ale vytasil parádní zákrok a míč stačil vyrazit na roh.

Druhá půle začala podobně jako ta první. Slavia měla balon víc na kopačkách a Jablonec zkoušel hrozit převážně z rychlých kontrů. V 54. minutě se ale do brejku dostala po ponechané výhodě i Slavia a Barák posunul míč nalevo na Mešanoviče, jeho technická střela ale minula vzdálenější tyč. Pět minut na to vysouval do podobného místa Zmrhal Bořila, jeho centr ale zablokovala obrana.

V 54. minutě se pak po Součkově přihrávce dostal ke střele levačkou Josef Hušbauer, Bárta ale jeho pokus z velkého vápna dokázal skvělým zákrokem vyrazit.

Už v 79. minutě se pak ukázal střídající Kenia, který vyslal kolmicí do asi největší šance zápasu Mešanoviče, i s jeho prudkou ranou si ale Bárta dokázal poradit. Jenomže pak se začaly dít věci. O minutu později se do balonu po rohovém kopu opřel Mihalík a jeho rána skončila na pravé tyči, za další dvě minuty stejná tyč zastavila po Zmrhalově centr Keniovu střelu. Obrovská smůla pro sešívané.

Jablonec se až do konce zápasu prakticky nedostal na dostřel slávistické branky a Pavlenkovi tak v deštivém podvečeru musela být pořádná zima. To Bárta se na druhé straně ještě několikrát zapotil, nejvíc asi při Bořilově střele v nastaveném čase, která ale zamířila půl metru vedle tyče.
0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka - Frydrych, Bílek (kap.), Deli, Bořil - Souček - Zmrhal, Hušbauer, Barák (70. Kenia), Mihalík - Mešanovič (87. Železník)

FK Jablonec

Bárta – Karavajev, Kysela, Rossi, Hybš – Hübschman (kap.) – Trávník (76. Matěj Hanousek), Greguš, Kubista (21. Pospíšil), Mihálik – Tecl (87. Doležal)

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Bez karet<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek - Urban, Kubr
Diváci
8085

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články