Čtvrtá remíza v řadě: Slavia remizovala v Ďolíčku | SK Slavia Praha
Více

Čtvrtá remíza v řadě: Slavia remizovala v Ďolíčku

0:0
(0:0)
27. kolo, 1. 5. 2016, Ďolíček
27. kolo, 1. 5. 2016, Ďolíček
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Jirásek - Mihalík, Hušbauer, Bořil </br> <b>Rozhodčí:</b> Jech - Moláček, Pochylý
PRAHA/ĎOLÍČEK - Na obou stranách zvonila branková konstrukce, ani jeden z týmů se ale nakonec z gólu neradoval. Slavia remizovala v zápase 26. kola SYNOT ligy s Bohemians 0:0 a titul "krále Vršovic" tak zůstává neobsazen.
Slavia nastoupila se dvěma útočníky, tentokrát to bylo se Škodou a Mešanovičem. Železníka do sestavy nepustil zraněný kotník, Vukadinoviče problémy s ramenem. Marodku doplňoval ještě Jan Mikula, kterého na hřiště nepustilo pro změnu onemocnění.

Už první desetiminutovka viděla několik šancí na obou stranách. Už ve třetí minutě se po centru z pravé strany dostal na malém vápně ke střele domácí Havel, skákavý balon ale poslal v pádu vedle levé tyče. Minutu na to sklepl na druhé straně Škoda míč pro Mešanoviče, jehož tečovanou střelu musel Zlámal vyrážet na roh.

V 6. minutě pak Bílek nedůraznou přihrávkou namazal Schickovi, který následně upadl mezi dvěma slávistickými obránci ve vápně, důvodem pro odpískání penalty to ale pro sudího Jecha nebylo.

Po dvaceti minutách hry pak přišla první tutovka zápasu, kterou si rovněž připsali domácí Bohemians. Mosquera dostal na levé straně prostor k centru, do polovysokého balonu se na malém vápně opřel Patrik Schick a Pavlenku zachránila levá tyč jeho brány.

Prakticky z protiútoku pak utekl po levé straně Mešanovič, zasekl míč na střed a vypálil, bohužel jen do rukavic připraveného Zlámala. Vyraženému balonu se ještě dostal Škoda, z těžké pozice ale z voleje bránu přestřelil.

To bylo pro první půli vše. Ta druhá ale začala slibnou šancí Slavie, když se z levé strany prosmýkl do vápna Josef Hušbauer a jeden z obránců ho zatáhl za dres, ani tentokrát ale sudí Jech penaltu neodpískal.

Ještě blíže gólu byli sešívaní v 53. minutě. Mešanovič před velkým vápnem předal balon Škodovi, ten si ho posunul na pravačku a vypálil. Tečovaná střela se snesla jen na malé vápno k Mešanovičovi, který se ale rychle zorientoval a v pádu poslal balon do břevna Zlámalovy branky.

Hru pak na několik minut přerušilo Zlámalovo ošetřování, po kterém se ani jeden z týmů k šancím dlouho nedostával. Až v 63. minutě se otevřel prostor před Michalem Švecem, s jehož střelou z dvaceti metrů si ale bez problému poradil Pavlenka.

Krátce na to se s míčem na noze dral do vápna Škoda, který byl zřejmě znovu přistrčen, ani do třetice to ale nebyl dostatečný důvod pro odpískání penalty.

Slávistická hra ožila po příchodu dua Zmrhal-Kenia, které nahradilo Mihalíka s Mešanovičem, standardní situace ale přinesla velkou šanci na druhé straně. Centr z přímého kopu zamířil na zadní tyč, kde Hušbauera přeskočil Švec a Pavlenka musel proti jeho hlavičce do protipohybu vytasit parádní zákrok.

V 83. minutě uzmul na vlastním velkém vápně balon Kenia, přesprintoval půlku hřiště a na pravém křídle našel Zmrhala. Ten posílal levačkou hezký oblouček do vápna na nabíhajícího Škodu, u míče byl ale o půl sekundy dříve Zdeněk Zlámala a slávistickému střelci ho doslova sebral zpod kopaček.

Sešívaní měli v posledních minutách zápasu více ze hry, výraznější šanci zvrátit výsledek na jejich stranu už to ale nepřineslo. Nerozhodně tak jejich zápas skončil už počtvrté v řadě.
0:0

Sestavy

Bohemians 1905

Zlámal – Jirásek, Šmíd, Krch (C), Čögley – Švec – Acosta, Bartek (90. Gajič), Havel, Mosquera – Schick (66. Akulinin)

SK Slavia Praha

Pavlenka – Bořil, Bílek, Deli, Frydrych – Mihalík (68. Zmrhal), Hušbauer (88. Piták), Souček, Barák – Mešanović (68. Kenia), Škoda (C)

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Jirásek - Mihalík, Hušbauer, Bořil </br> <b>Rozhodčí:</b> Jech - Moláček, Pochylý
Diváci
5000

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články