Slavia doma rozstřílela Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Slavia doma rozstřílela Slovácko

5:1
(2:0)
28. kolo, 8. 5. 2016
28. kolo, 8. 5. 2016
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Branky: <b>Góly:</b> 22. a 43. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 87. Škoda - 72. Diviš<br> <b>ŽK:</b> Košút, Koné, Šumulikoski (všichni SLO)<br> <b>Rozhodčí:</b> Nenadál - Pelikán, Paták
PRAHA/EDEN - Poprvé po třech letech se mohli fanoušci v Edenu radovat z pěti branek v síti soupeře. Naposledy to 5. května 2013 odnesl Jablonec, o tři roky a tři dny později pro změnu Slovácko. Dvěma brankami v prvním poločase pomohl k výsledku 5:1 Antonín Barák, po pauze ho následovali Hušbauer, Bílek a Škoda.
Trenér Dušan Uhrin postrádal pro utkání se Slováckem Lukáše Železníka, kterého na hřiště nepustil zraněný kotník a Miljana Vukadinoviče, který doléčuje bolavé rameno. Do základu se vrátil Jaromír Zmrhal, naopak na lavičce oproti utkání na Bohemians zůstal Muris Mešanovič.

Větší komplikace pro Slavii ovšem přišla už po osmi minutách hry. To se po střele, která nakonec minula bránu, natáhl gólman Pavlenka a následně zůstal ležet ne zemi. Se zraněným svalem musel nakonec odstoupit a poprvé od 20. března se tak do mezi tyče dostal Martin Berkovec.

V 15. minutě se poprvé v ostré akci představil na druhé straně gólman Heča, když na něj poslal míč z dvaadvaceti metrů Deli, se skákavou střelou ale brankář Slovácka neměl větší problémy.

Přesně o sedm minut později se už ale sešívaní ujali vedení. Mihalíkův centr se ve vápně odrazil k Antonínu Barákovi, kterému míč lehce škrtl o ruku, hra se ale nepřerušila, náš záložník se bleskurychle zorientoval a z otočky z velkého úhlu propálil Heču.

Ve 35. minutě zakončoval Zmrhal střelou mimo tři tyče akci Součka s Hušbauerem, o minutu později pak byl po Součkově centru ve stoprocentní šanci Škoda. Na malém vápně tečoval na bránu polovysoký centr, Heča ale jeho střelu na brankové čáře zastavil.

Šance ale měli i hosté. Za další dvě minuty měl vyrovnání na hlavě Košút, po Valentově rohovém kopu ale poslal míč do břevna a krátce na to musel Pavlíkovu nebezpečnou střelu zblokovat Deli.

Do přestávky Slavia svůj náskok dokázala zdvojnásobit a na konci akce stál opět Antonín Barák. Hušbauerův roh vrátil do vápna Zmrhal, Škoda posunul míč hlavou na malé vápno, Frydrych přetlačil svého obránce a Barák napálil míč do sítě. Ve 43. minutě to bylo už 2:0.

Slávisté začali aktivněji i druhou půli a sedm minut po jejím zahájení byl ve druhé stoprocentní šanci Škoda, po Bořilově centru z levé strany ale pálil ve skluzu opět jen do připraveného Heči. O tři minuty si míč k přímému kopu postavil Barák, tvrdou ranou ale branku vysoko přestřelil.

Na druhé straně měl ke snížení blízko Koné, který tečoval Daníčkovu střelu do protipohybu Martina Berkovce, náš gólman ale stačil míč vyrazit nohou. O pár minut později vypálil z velkého vápna tvrdě Valenta, trefil ale jen připraveného Berkovce.

Snížit se mužstvu z Uherského hradiště podařilo v 72. minutě. To když Došek prodloužil dlouhý balon na Diviše a ten střelou na bližší tyč propálil Berkovce. Hned za minutu ale uklidňující dvoubrankový náskok vrátil domácím Josef Hušbauer, který se z 22 metrů trefil parádní ranou o břevno.

Hned za pár minut pálil Hušbauer podruhé, tentokrát ale těsně minul pravou šibenici a čtvrtá branka tak přišla až v minutě 79. To si na Mihalíkův centr naskočil Jiří Bílek a hlavou poslal míč přesně ke vzdálenější tyči.

A to ještě nebylo všechno a Slavia dál útočila. V 80. minutě sice musel proti Valentově dobře umístěné střele zasahovat Berkovec, dál už ale způsobovali rozruch jen hráči v červenobílém. V 87. minutě vyslal Kenia po levém křídle Zmrhala, ten našel před brankou Škodu a náš kapitán napotřetí konečně překonal gólmana Heču.

Bylo to 5:1 a pro Slovácko mohlo být ještě hůř, v samotném závěru utkání ale Zmrhalovu parádní střelu z voleje vyrazil Heča na roh.

Slávisté tak porazili Slovácko 5:1 a vzdálili se šestému Brnu na pět bodů. Pět branek dali sešívaní doma naposledy přesně před třemi lety – 5. května 2013 proti Jablonci.Komentář připravujeme
5:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka (8. Berkovec) – Bořil, Bílek, Deli, Frydrych – Souček (86. Piták) – Mihalík, Hušbauer, Barák (71. Kenia), Zmrhal – Milan Škoda (C)

1.FC Slovácko

Heča – Reinberk, T. Rada, Košút, Civič – Daníček, Šumulikoski (C) (65. Došek) – Havlík (56. Kerbr), Valenta, Biolek (46. Diviš) – Koné

Detaily utkání

Statistiky
<b>Góly:</b> 22. a 43. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 87. Škoda - 72. Diviš<br> <b>ŽK:</b> Košút, Koné, Šumulikoski (všichni SLO)<br> <b>Rozhodčí:</b> Nenadál - Pelikán, Paták

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články