Slavia smetla Jihlavu 4:1, rozhodla druhá půle | SK Slavia Praha
Více

Slavia smetla Jihlavu 4:1, rozhodla druhá půle

4:1
(1:1)
přát., 1. 7. 2015
přát., 1. 7. 2015
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava
Branky: <b>Branky:</b> 24. Červenka, 64. Baéz, 66. Bazal, 69. Piták – 32. Batioja. <br> <b>Rozhodčí:</b> Černý – Melichar, Koval
PRAHA/XAVEROV - Slavia se poprvé představila svým fanouškům v Praze a ve středu dopoledne ji čekal zápas s Vysočinou Jihlava. Po nerozhodném prvním poločase zvrátili sešívaní vítězství na svou stranu třemi brankami ve druhé půli.
Slavii čekal v prvním přípravném zápase na domácí půdě soupeř z Jihlavy a slávisté do zápasu vtrhli aktivněji. Na levém kraji obrany se představil navrátilec Tomáš Jablonský, který do zápasu vstoupil dokonce s kapitánskou páskou na ruce.

Sešívaní si na začátku utkání museli poradit s rohovým kopem hostí, pak už ale hrozili více oni a většina akcí se v prvním poločase odehrávala po levé straně hřiště. Ve 4. minutě si dlouhý aut sebral ve vápně Červenka, otočil se a chtěl ho ještě prostrčit před branku, v cestě mu však stál obránce.

O tři minuty později se ke střele dostal po centru od Jablonského Josef Bazal, tečovaný míč však líznul pouze boční síť. O minutu později zakončoval Piták, ani on ale nemířil přesně a ani jeho následný střelecký pokus z voleje ještě do branky nezapadnul.

Slavia šla do vedení ve 24. minutě. Baéz nejprve vybojoval míč, našel na levé straně volného Červenku, který ho mezi nohami brankáře Štěpanovského poslal k zadní tyči. O osm minut později ovšem po chybě sešívaných srovnal Batioja.

Jihlavu to nabudilo, ale slávistická obrana byla pozorná. První poločas pak zakončil přímý kop hostí, Přeučil však pálil mimo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas už ovšem patřil sešívaným. Jeho začátek byl pozvolnější, to však divákům vynahradila sedmá desetiminutovka zápasu. V 64. minutě šli sešívaní opět do vedení, po Mikulově autu šikovně sklepl míč Červenka, ten se dostal k Baézovi a netradiční střelec přidal střelou o levou tyč druhou branku Slavie.

Už o pouhé dvě minuty se slávisté opět radovali. Baéz tentokrát vysunul na levé straně Bazala, ten byl sice hodně v úhlu, měl před sebou ale odkrytou branku a ve skluzu uklidil míč k zadní tyči. V minutě 69. pak završil střelecké hody Karel Piták, který po přihrávce od Marka Červenky napálil míč pod břevno Štěpanovského branky.

Zápas se pak dohrával ve znamení střídání, do hry se podíval například navrátilec z hostování v Podbrezové Dávid Škutka. Slávisté kombinovali a nehnali se bezhlavě kupředu a utkání tak dohráli se skóre 4:1.

V podvečer je v Ďolíčku čeká od 17:30 utkání s Bohemians.
4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan – Mikula, Latka, Deli (80. Kodr), Jablonský – Fotr (60. Diop), Baéz (73. Souček), Hrubý, Bazal – Piták – Červenka (77. Škutka)

FC Vysočina Jihlava

Štěpanovský – Kryštůfek, Krejčí, Přeučil, Klima, Sladký, Addo, Demeter, Batioja, Opluštil, Kukol

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 24. Červenka, 64. Baéz, 66. Bazal, 69. Piták – 32. Batioja. <br> <b>Rozhodčí:</b> Černý – Melichar, Koval

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články