Remízový začátek soustředění: Slavia – Duisburg 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Remízový začátek soustředění: Slavia – Duisburg 1:1

1:1
(0:0)
přát., 5. 7. 2015
přát., 5. 7. 2015
SK Slavia Praha - MSV Duisburg
Branky: <b>Branky:</b> 54. Bílek – 90. Dum <br> <b>ŽK:</b> Voltr – Hajri Meißner
RAKOUSKO/ST.JOHANN - Slavia se ve svém prvním zápase na soustředění v Rakousku utkala s německým druholigovým Duisburgem. Sešívaní šli díky hlavičce Jiřího Bílka do vedení v 54. minutě. Těsně před koncem ovšem na závěrečných 1:1 srovnal střídající Dum.
Slavii na samý počátek zápasu zachránil praporek rozhodčího, jinak by už od třetí minuty prohrávala. Brandstetter stál naštěstí pro sešívané v ofsajdu. I v další útočné akci zápasu figuroval německý útočník, tentokrát ho ale tváří v tvář vychytal Karel Hrubeš.

Slávistům se zpočátku nedařilo prodrat do vápna Duisburgu, do zakončení se dostal Piták, který po zemi rozehrál standardku na Hrubého a sám se pak na konci akce dostal do zakončení. Střelu ovšem zblokoval obránce na rohový kop. Po míči za obranu byl v dobré střelecké pozici také Voltr, ten ale míč hlavičkou tečoval pouze nad břevno.

Víc práce tak měl asi v první půli z obou gólmanů Hrubeš, zakončení Duisburgu byla ovšem také nepřesná. Slávisté měli možnost jít do vedení v 41. minutě, po rohovém kopu se jako třetí dostal k hlavičce Švec, který ale míč poslal pouze vedle levé tyče. Na závěr poločasu hlavičkoval do břevna ještě Latka, ten si ale při svém počínání pomohl faulem a první půle tak končila bez branek.

Do druhé části zápasu nastoupila Slavia se třemi změnami v sestavě a po devíti minutách hry se mohla konečně radovat z branky. Červenka byl na počátku útočné akce faulován, a proto mohl přímý kop rozehrávat Hrubý. Ten po domluvě s Jiřím Bílek našel svým centrem právě stopera sešívaných, který hlavičkou prostřelil Ratajczaka.

Hrubeš pak musel ještě jednou na zem, aby lapil střelecký pokus zeber. Postup Dusiburgu ovšem často brzdil ofsajd. Do hry také poprvé zasáhl Miljan Vukadinovič a hned po příchodu na hřiště se ujal rozehrávky. Jeho centr ze standardní situace ale skončil v zázemí.

Necelých deset minut před koncem mohli sešívaní svůj náskok navýšit. Po Dostálově vhazování propadl míč až k Baézovi, jeho střelu ovšem stačil Ratajczak vytěsnit nad břevno. Slávisté těsně před koncem vyslali na brankáře zeber ještě dvě střelu, Vukadinovič po úniku na pravé straně mířil nad, Červenka, který se prosmýkl středem, pak vyslal míč vedle levé tyče.

Nakonec to byl Duisburg, kdo zakončil zápas brankou. V 90. minutě srovnal na 1:1 poslední střídající hráč zápasu Sascha Dum. Slavia tak remizovala s Duisburgem a v úterý odpoledne ji čeká Dynamo Moskva.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Švec, Latka (65. Souček), Bílek, Dostál – Mičola (46. Diop), Baéz, Hrubý (75. Vukadinovič), Jablonský (46. Bazal) – Piták (46. Červenka) – Voltr (62. Mikula)

MSV Duisburg

Ratajczak – Bohl, Bomheuer, Meißner, Wolze – Hajri, Daminuta – Klotz, Grote – Iljutcenko, Brandstetter

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 54. Bílek – 90. Dum <br> <b>ŽK:</b> Voltr – Hajri Meißner

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články