Juniorka přišla o neporazitelnost: V Liberci podlehla 0:1 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka přišla o neporazitelnost: V Liberci podlehla 0:1

1:0
(0:0)
8. kolo, 13. 9. 2015
8. kolo, 13. 9. 2015
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 66. Kerbr<br> <b>ŽK:</b>83. Machuča – 33. Routek, 43. Kocourek<br> <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Arnošt, Pilný
LIBEREC - Slávistická juniorka po dlouhých úvodních sedmi zápasech nové sezony přišla o neporazitelnost. V Liberci, který v utkání nasadil řadu hráčů A-týmu, prohráli svěřenci trenéra Řeháka 0:1.
Sestavu Slavie tentokrát z A-týmu posílil pouze brankář Josef Řehák. Sešívaní tak nastoupili převážně s kádrem, který loni úspěšně působil v nejvyšší dorostenecké soutěži. V sestavě Liberce se naopak z A-týmu objevili Milan Kerbr, Jan Sýkora, Michael Rabušic a v brance Hroššo.

V úvodu zápasu dvakrát zahrozili právě liberecké posily z A-týmu Milan Kerbr a Michael Rabušic, ale bez úspěchu. Blíže gólu byl Kerbr, jehož pokus skončil na břevně. A protože si v první půli připsal ještě jednu šanci Sýkora, opět bez gólové tečky, skončila první půle bez branek.

Ve 47. minutě se dobrým zákrokem blýskl Josef Řehák, když neuspěl v samostatném úniku Frimmel. Za deset minut zachránila Slavii po Machučově střele tyč. Dobrou dvacetiminutovku zužitkovali domácí v 66. minutě. Machuča zahrál přímý kop přesně na hlavu Kerbra, který vstřelil jediný gól utkání. 

Liberci pondělní utkání vyšlo lépe, o čemž svědčí ještě nevyužité šance Tabeira, Kaisera, Machuče a Frimmela. Sešívaní si tak v až v sedmém zápase připsala první prohru. V neděli 20. září přivítají svěřenci trenéra Řeháka na Xaverově Plzeň.

1:0

Sestavy

FC Slovan Liberec

Hroššo – Efremov (70. Kaiser), Šustr, Chlumecký (31. Knejzlík), Bláha, Machuča, Sýkora (88. Bělíček), Rabušic (46. Tabeira), Kerbr (67. Krejčí), Frimmel, Čuřík.

SK Slavia Praha

Řehák - Kadavý (72. Gilian), Broukal, Routek, Pelyak (79. Doležal) - Vavrouš, Kocourek - Veselý, Kuchta, Fotr (30. Valenta) - Batka (72. Zoubek)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 66. Kerbr<br> <b>ŽK:</b>83. Machuča – 33. Routek, 43. Kocourek<br> <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Arnošt, Pilný

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články