Juniorka rozdrtila vedoucí tým: Slavia - Příbram 6:2 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka rozdrtila vedoucí tým: Slavia - Příbram 6:2

6:2
(3:1)
13. kolo, 19. 10. 2015
13. kolo, 19. 10. 2015
SK Slavia Praha - FK VIAGEM Příbram
Branky: <b>Branky:</b> 25. a 81. Fotr, 2. Hrubý, 27. Vukadinovič, 47. Vavrouš, 79. Diop – 20. Kurtiashvili, 64. Barák. <b>ŽK:</b> 32. Hrubý, 42. Vukadinovič, 67. Diop – 52. Kutriashvili. <b>Rozhodčí:</b> Berka – Melichar, Myška
PRAHA/XAVEROV - Slávistická juniorka přivítala na Xaverově vedoucí Příbram a připsala si vysokou výhru. Sešívaní rozdrtili soupeře 6:2.
V sestavě slávistické juniorky se tentokrát stejně jako na straně soupeře objevila řada hráčů z A-týmu, což kvalitu zápasu pozvedlo. Do utkání zasáhli Robert Hrubý, Miljan Vukadinovič, Dame Diop a Josef Bazal. Ten bohužel musel už v 17. minutě střídat kvůli zranění kolene. Jak moc je zranění vážné ukážou až následná vyšetření.

Do zápasu vstoupili sešívaní skvěle. K centru z pravé strany se dostal Vukadinovič, následně ale nezakončil Diop, a tak se míč odrazil k Robertovi Hrubému a ten hlavou otevřel skóre zápasu. Hosté poprvé a zároveň naposledy v zápase vyrovnali ve 20. minutě. Po centru z levé strany a nedorozumění v našem vápně pohodlně skóroval Kurtiashvili. 

Už za pět minut, respektive za sedm bylo slávistické vedení dvoubrankové. Nejprve Diop prodloužil míč na Fotra, který se díky skvělému prvnímu dotyku dostal mezi obránce až před gólmana a pohodlně zakončil. Na 3:1 upravil Vukadinovič, když využil dobré práce dvojice Fotr - Doležal a střílel do odkryté branky.

V závěru první půle Slavii podržel při Končalově zakončení Řehák, a proto mohl hned po přestávce sledovat, jak jeho spoluhráči upravují skóre na třígólový rozdíl. Vukadinovič našel přesně Vavrouše, jehož střela mířila přesně k levé tyči.

Po hodině hry sice Příbram snížila na 2:4 krásnou střelou z přímého kopu v podání Baráka, sešívaní ale měli poslední slovo. Jedenáct minut před koncem se do rohového kopu Roberta Hrubého položil krásně hlavičkou Diop a jak tvrdě, tak přesně zakončil. Za dvě minuty střílel osamocen před gólmanem Oskar Fotr do tyče, k míči si ale sám doběhl a uzavřel skóre zápasu na 6:2.

Sešívaní tak zaslouženě porazili vedoucí tým ligy. Za týden v neděli se svěřenci trenéra Řeháka představí v Teplicích.

Trenér Řehák: Hráči z áčka byli vidět

Trenér Pavel Řehák si pochvaloval kvalitu utkání. „Viděli jsme kvalitní zápas na juniorskou ligu. Jak my, tak oni jsme měli v sestavách hráče z A-týmů. Škoda zranění Josefa Bazala, ale snad to nebude nic vážného. Jedná se o postranní vazy v koleni. Vstoupili jsme dobře do obou poločasů, což nám hodně pomohlo,“ komentoval trenér Slavie Pavel Řehák.

„Byly tam vidět hezké akce, ale samozřejmě také některé nedostatky našich hráčů hlavně při bránění. Myslím si, že jsme mohli dotáhnout ty nadějné protiútoky do více gólových příležitostí, takže skóre mohlo být ještě vyšší,“ pokračoval kouč.

„Hráči z áčka byli vidět. To je velká pomoc a kluci z juniorky musí pochopit, že kolem nich i rostou. Je to pro naše hráče dobré, protože kolem sebe mají větší kvalitu,“ zakončil trenér Řehák, který nemohl využít Ondřeje Kocourka, jehož trápí viróza. 
6:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Gilian, Broukal, Routek, Doležal (81. Zoubek) - Vavrouš, Hrubý - Vukadinovič, Valenta (87. Batka), Bazal (17. Fotr)

FK VIAGEM Příbram

Kočí – Junek, Končal, Tregler, Mareš, Kilián, Suchan, Barák, Hušek (34. Hlinka), Hájek (46. Brandner), Kurtiashvili (78. Vardanyan)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 25. a 81. Fotr, 2. Hrubý, 27. Vukadinovič, 47. Vavrouš, 79. Diop – 20. Kurtiashvili, 64. Barák. <b>ŽK:</b> 32. Hrubý, 42. Vukadinovič, 67. Diop – 52. Kutriashvili. <b>Rozhodčí:</b> Berka – Melichar, Myška
Diváci
200

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články