Juniorka veze tři body z Hradce. Poprvé nastoupil Libor Holík | SK Slavia Praha
Více

Juniorka veze tři body z Hradce. Poprvé nastoupil Libor Holík

1:3
(0:1)
16. kolo, 9. 11. 2015
16. kolo, 9. 11. 2015
FC Hradec Králové - SK Slavia Praha
Branky: Branky: 49. Habrman – 44. Vukadinovič, 47. Veselý, 73. Veselý. Karty: 57. Zdržálek, 84. Zezula – 63. Mikula (SLA). Rozhodčí: Zadinová – Blažej, Arnošt.
HRADEC KRÁLOVÉ - Juniorka zvítězila v Hradci Králové 3:1. Na vítězství se gólově podíleli Miljan Vukadinovič a dvakrát Lukáš Veselý.
Z A-týmu nastoupili kromě střelce Vukadinoviče také brankář Josef Řehák, Robert Hrubý, Jan Mikula a Dame Diop. Poprvé ve slávistickém dresu se také představila nová akvizice ze Slovácka Libor Holík.

Úvod utkání nabídl šance na obou stranách. Ale ani příležitost domácích, ani šance Mikuly se neujaly. Po půlhodině hry mohli otevřít skóre Vukadinovič či Diop na straně sešívaných, nebo Shejbal na straně domácích. Ani jednomu z trojice se to ale nepovedlo.

První branku utkání tak viděli diváci až minutu před koncem poločasu. Míč se odrazil k Vukadinovičovi, který svou střelou poslal Slavii do vedení. O něj mohli sešívaní ještě za minutu přijít, ale Řehák uhájil čisté konto.

Jak slávistům vyšel závěr první půle, povedl se i ten úvod druhého poločasu. Lukáš Veselý, kteřý přišel do hry o přestávce, si zpracoval centr, přehodil si gólmana a střílel do prázdné branky. Za dvě minuty bylo ale sníženo, za Hradec se prosadil Habrman.

V 69. minutě zahrozil podruhé v zápase Mikula, ale opět bezúspěšně. O něco veselejší mohl být v 73. minutě logicky podle jména Lukáš Veselý. Ten se dostal k odraženému míči a navýšil slávistické vedení na 3:1.

Dvě minuty před koncem mohl na 4:1 zvýšit ještě Tomáš Valenta, ale gólman domácích konečky prstů míč vyrazil. Sešívaní tak z Hradce vezou tři body za výhru 3:1. V neděli 15. listopadu přivítají ve 14:15 Třinec. Budeme informovat, jestli na Xaverově nebo na UMT v Edenu.
1:3

Sestavy

FC Hradec Králové

Ordelt – Hlavsa, Drozd D., Hable, Zdržálek, Václavek, Shejbal, Drozd P., Vyšehrad, Zezula, Sluka.

SK Slavia Praha

Řehák - Holík, Routek, Broukal, Ščuka (46. Veselý) - Mikula, Vavrouš (79. Valenta), Hrubý, Vukadinovič - Kocourek - Diop

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 49. Habrman – 44. Vukadinovič, 47. Veselý, 73. Veselý. Karty: 57. Zdržálek, 84. Zezula – 63. Mikula (SLA). Rozhodčí: Zadinová – Blažej, Arnošt.

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články