Cesta MOL Cupem končí v Ústí, Slavia ve třetím kole prohrála 2:4 | SK Slavia Praha
Více

Cesta MOL Cupem končí v Ústí, Slavia ve třetím kole prohrála 2:4

4:2
(2:0)
Pohár, 22. 9. 2015
Pohár, 22. 9. 2015
FK Ústí nad Labem - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 26. Peterka, 36. Smola (pen.), 66. Hošek, 90. Novotný – 71. Zmrhal, 89. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Hyčka, Peterka - Piták, Jablonský, Černý<br> <b>Rozhodčí:</b> Pechanec – Wilczek, Černý
ÚSTÍ NAD LABEM/MĚSTSKÝ STADION – Slavii loni ve třetím kole vyřadila dvojice Voltr-Bazal. Ti sice letos oblékli sešívaný dres, ani to ale Slavii k postupu nepomohlo. Na hřišti druholigového Ústí prohrávali slávisté o poločase o dvě branky, ve druhé půli už výsledek stačili jen korigovat na 2:4. Cesta MOL Cupem tak pro ně končí.
Slavia vstoupila do třetího pohárového kola s Karlem Hrubešem v brance a nejnovější akvizicí Michalem Frydrychem na stoperu. Oproti druhému kolu chyběl v útoku střelec hattricku Voltr, nahradil ho Milan Škoda, který tým vedl do zápasu s kapitánskou páskou.

Ve 26. minutě šel do vedení domácí celek. Sešívaní sice ubránili přímý kop soupeře, akce ale pokračovala po pravé straně, kde jeden ze slávistů přišel o míč. Ústečtí poslali do vápna centr a k dorážce se dostal Peterka, který překonal Hrubeše. Slavia měla o pět minut později šanci vyrovnat, když Škoda sklepl pro zcela volného Bazala Pitákův centr. Bazal si míč zpracoval, střelu ale namířil jen vedle pravé tyče.

Ve 36. minutě se Ústí radovalo podruhé. Karel Piták byl žlutou kartou napomenut za faul, který se odehrál na hraně pokutového území. Sudí však navíc nakázal penaltu pro domácí, kterou Smola zakončil pravé tyči a bylo to 2:0.

Ani tlak na závěr první půle k brance sešívaných nevedl. Škoda si nejprve po Keniově narážečce s Jablonským naskočil na centr, hlavičkoval však těsně vedle. Ani když na sebe o minutu později vzal zakončení z pětadvaceti metrů, nemířil mezi tyče, nýbrž jen vedle šibenice.

Do druhé půle naskočil čerstvý Voltr a Slavia se dál snažila o srovnání. To nepřišlo, zato se v 66. minutě dostal domácí tým do tříbrankového vedení. Hošek doběhl míč, který propadl za obranu, a obloučkem přehodil Hrubeše.

Slavia korigovala výsledek až v 71. minutě. Po centru z levé strany se uvolnil Zmrhal a před brankářem Tvrdoněm špičkou kopačky zakončil přesně k levé tyči. A minutu před koncem řádné hrací doby to už bylo jen o jediný gól. Deli nakopl míč na Škodu, který si ho skvěle zpracoval a levačkou nasměroval míč přesně do šibenice.

Slávisté se snažili utkání zvrátit do poslední vteřiny. Infarktový závěr ale rozhodli domácí, kteří z posledního protiútoku v zápase vstřelili svou čtvrtou branku, když Novotný namířil přesně k pravé tyči a Hrubeš na jeho střelu nedosáhl. Slavia tak opět končí svou cestu domácím pohárem ve třetím kole.
4:2

Sestavy

FK Ústí nad Labem

Tvrdoň – Zeman, Peterka, Vaněk, Leibl (70. Šnirc) – Miskovič – Hyčka, Králík (46. Veverka), Martykán (K), Novotný – Smola (62. Hošek)

SK Slavia Praha

Hrubeš – Švec, Frydrych, Deli, Jablonský – Bazal (54. Černý), Souček, Piták (68. Mikula), Zmrhal – Kenia (46. Voltr), Škoda (K)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 26. Peterka, 36. Smola (pen.), 66. Hošek, 90. Novotný – 71. Zmrhal, 89. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Hyčka, Peterka - Piták, Jablonský, Černý<br> <b>Rozhodčí:</b> Pechanec – Wilczek, Černý

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články