Povedená první půle nestačila. Slavia podlehla Slovanu Bratislava | SK Slavia Praha
Více

Povedená první půle nestačila. Slavia podlehla Slovanu Bratislava

1:3
(1:0)
Přát., 8. 10. 2015, Kolín
Přát., 8. 10. 2015, Kolín
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava
Branky: <b>Branky:</b> 26. Piták – 68. Sekulič, 80. Vittek (pen.), 90. Čikoš<br> <b>ŽK:</b> Milinkovič - Latka<br> <b>Rozhodčí:</b> Orel – Myška, Melichar
KOLÍN - Sešívaní v rámci reprezentační pauzy vyzvali momentálně třetí tým slovenské ligy Slovan Bratislava. V povedeném prvním poločase proměnili jen jednu z mnoha gólových šancí a ve druhé půli se začal prosazovat soupeř. Slavia tak nakonec se Slovanem prohrála 1:3.
Slavia vstoupila do utkání aktivně a v prvním poločase hrozila téměř nepřetržitě. V první čtvrthodině hry přišla největší šance ve 12. minutě, když Zmrhal našel ve vápně Vukadinoviče a ten zpětnou přihrávkou přesunul míč na osamoceného Bazala. Osamocený záložník Slavie ale svou přízemní střelou z levé strany brankáře Greifa nezaskočil.

O pět minut později zahájil nebezpečný útok Mikula. Vukadinovič jeho přihrávku posunul opět na zcela volného Bazala. Ten však na míč dosáhl až ve skluzu a z těžké pozice mířil jen nad odkrytou branku. Ve 23. minutě vyzkoušel své střelecké štěstí Vukadinovič. Ten zkrotil Pitákův centr jen do náručí gólmana.

Napočtvrté už to ale sešívaným vyšlo. Zmrhal ve středu hřiště vyřešil zdánlivě ztracenou situaci šajtlí doleva na Frydrycha. Jeho přízemní přihrávka našla na zadní tyči Pitáka a nejzkušenější slávista na hřišti otevřel skóre zápasu.

Po půl hodině hry zahrozil z rychlého protiútoku Slovan. Po pravé straně táhl postup soupeře Kubík, který přesným centrem našel ve vápně Vitteka, jehož z volej vysoko přestřelil břevno. Další nebezpečný útok už ale režíroval opět Piták. Ve vápně se s míčem otočil Zmrhal, vrátil Pitákovi, který hned z první narazil Bazalovi. Jeho zakončení však přeletělo břevno.

V prvním poločase pak diváci viděli ještě nebezpečnou příležitost na každé straně. Vukadinovičův centr chtěl ze značky pokutového kopu usměrnit do branky Piták, zasáhl ale jen ležícího obránce. Na opačné straně propadl Milinkovičův centr až na zadní tyč k Mészárosovi, ten ale pálil vedle.

Slavia pak mohla jen litovat, že v první půli nebyla produktivnější, protože ve druhé půli začal soupeř víc tlačit. V 60. minutě ještě Vittek pálil nad, v 68. minutě ale Slovan po rohovém kopu srovnal na 1:1. Po nešťastném souboji Jiřího Bílka se Sekuličem skončil míč za zády Řeháka. Zdálo se sice, že to byl spíš vlastní gól našeho obránce, připsán byl ale nakonec Sekuličovi.

Deset minut před koncem zastavil faulem ve vápně útok Milinkoviče Gilian a Vittek proměnil nařízený pokutový kop. Sešívaní se nevzdávali a chtěli srovnat. Blízko byli, když za sebe Latka prodloužil dlouhý aut. Na zadní tyči byl připraven Pelyak, jeho halfvolej mířil ve vyložené příležitosti bohužel nad branku.

Slavia sice tlačila dál, na závěr však inkasovala ještě jednou. Milinkovič dal ve vápně pod sebe na Čikoše, který střelou do odkryté branky navýšil na 3:1 pro Slovan. Sešívaní mohli ještě zkorigovat, když si na dlouhý míč za obranu naběhl Fotr a našel svou přihrávkou Pitáka. Ten mířil bohužel jen do boční sítě, a tak už se skóre neměnilo.
1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Švec (75. Gilian), Latka (K), Bílek, Jablonský – Fryrych – Mikula (46. Veselý), Piták, Zmrhal, Bazal (67. Fotr) – Vukadinovič (67. Pelyak)

ŠK Slovan Bratislava

Greif – Sekulič, Hudák, Kubík (88. Ševčík), Milinkovič (90. Štefánik), Mészáros (58. Gonzales), Čikoš, Simovič, Kali, Vittek, Podaný

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 26. Piták – 68. Sekulič, 80. Vittek (pen.), 90. Čikoš<br> <b>ŽK:</b> Milinkovič - Latka<br> <b>Rozhodčí:</b> Orel – Myška, Melichar
Diváci
1100

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články