Slavia porazila na sněhu Táborsko 3:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila na sněhu Táborsko 3:1

3:1
(0:0)
přát., 15. 1. 2016
přát., 15. 1. 2016
SK Slavia Praha - FC SILON Táborsko
Branky: <b>Branky:</b>50. Vukadinovič, 69. Zmrhal, 90. Linhart – 75. Táborsko<br>
NYMBURK - Slavia si kondiční soustředění v Nymburce zpestřila přípravným zápasem proti Táborsku. Svěřenci trenéra Uhrina se prosadili až ve druhém poločase, díky brankám Vukadinoviče, Zmrhala a nováčka v útoku Zdeňka Linharta na sněhu svého soupeře porazili 3:1.
Do utkání nenastoupili Milan Škoda, Jan Štohanzl, Karel Piták a Levan Kenia. Škoda už se postupně zapojuje do tréninkového procesu, od pondělí by měl trénovat naplno stejně jako Levan Kenia. Karel Piták by měl zasáhnout už do sobotního utkání.

Od úvodních minut slávisté převzali iniciativu, ale v první půli jim kazil útoky sníh, který postupem času z hrací plochy zmizel. V první velké šanci se tak paradoxně zjevil soupeř, když se Presl dostal do zakončení z levé strany, ale Berkovec proti němu vytáhl skvělý zákrok.

Za pět minut odpověděl Simon Deli, jehož hlavička po rohovém kopu šla těsně vedle levé šibenice. Pět minut před koncem první půle mohl otevřít skóre Kuchta, ale mířil vedle branky.

Do druhé půle slávisté prostřídali a úvod jim vyšel skvěle. V 50. minutě získal míč Vukadinovič a následně povedeně přeloboval gólmana. Další gól přidal v 69. minutě Jaromír Zmrhal, který krásně trefil propadlý centr od Mikuly a jeho projektil zamířil přesně k pravé tyči.

Za dvě minuty mohlo být ještě veseleji, ale Marek Kodr po centru z rohu trefil hlavou břevno. Táborsko snížilo v 75. minutě, když odražený míč trefil přesně k tyči Froněk. V poslední minutě slávisté navýšili opět na rozdíl dvou gólů, když se mezi dvěma obránci prodral Linhart a trefil se podél gólmana.

Slávisté tak zvítězili 3:1 a v sobotu od 11:00 je čeká na UMT v Edenu utkání s třetiligovou Chrudimí.

Podívejte se na záznam utkání na Slavia TV

3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Berkovec – Bořil, Bílek, Deli, Jablonský – Souček – Vošahlík, Hušbauer, Černý – Mešanovič, Kuchta
2. poločas: Pavlenka – Holík, Latka, Frydrych, Kodr – Mikula, Barák, Souček Tomáš (61. Souček Daniel), Zmrhal – Vukadinovič, Linhart

FC SILON Táborsko

Toma – Pilík, Kočí, Džafič, Ciku, Navrátil, Presl, Mráz, Hanzlík, Javorek, Surmaj

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b>50. Vukadinovič, 69. Zmrhal, 90. Linhart – 75. Táborsko<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články