Slavia se loučí s pražskou zimou vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slavia se loučí s pražskou zimou vítězně

5:1
(3:0)
Přát., 22. 1. 2016
Přát., 22. 1. 2016
SK Slavia Praha - FK Slavoj Vyšehrad
Branky: <b>Branky:</b> 14. a 35. Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil – 71. Madej
PRAHA/UMT EDEN - Sešívané čekal před odletem na soustředění do Španělska ještě soupeř z hlavního města. Sešívaní si ale s Vyšehradem poradili vysoko 5:1, poprvé v zimní přípravě se navíc gólově prosadil Milan Škoda, a to hned dvakrát.
Slávisté byli v pátečním zápase produktivní, tradiční střelec Milan Škoda otevřel skóre utkání po necelé čtvrthodině hry a byla to jeho první branka v zimní přípravě. Lví podíl na gólu měl Mihalík, který skvěle podržel míč a pak ho prostrčil mezi obránci na Škodu, jehož křižná střela mířila přesně ke vzdálenější tyči.

Další dva góly, které padly v první půli, měla na svědomí dvojice Zmrhal – Škoda. Ve 35. minutě z levého křídla centroval na zadní tyč Zmrhal, na míč si vyskočil Škoda a hlavičkou přidal svou druhou branku. Vzápětí se role vyměnily, Škoda přihrával a zpoza vápna pálil z halfvojele Zmrhal – 3:0.

Do druhé půli vyběhla lehce pozměněná sestava a té stačilo na první branku pět minut. Po pravé straně se prosmýkl Vukadinovič, nabídl míč Bořilovi, který se opřel do centru. Na zadní tyči zpacifikoval míč patičkou Mešanovič a Hušbauer už jen dotlačil čtvrtý gól Slavie za brankářova záda.

Vukadinovič dostal v 57. minutě přihrávku na hranici vápna a potáhl ho směrem na pravé křídlo. Přitom se překřížil s Bořilem, jemuž míč patičkou přistrčil do běhu, a slávistický obránce vsítil pátý gól červenobílých.

Hosté ještě finální výsledek zkorigovali v 71. minutě, když se ve skrumáži před Berkovcem nejlépe zorientoval Madej a poslední domácí přípravný zápas tak skončil 5:1 pro Slavii.

Další utkání už červenobílé čeká na soustředění ve Španělsku, kde na úvod změří síly s Dynamem Kyjev.


 Podívejte se na záznam utkání na Slavia TV:


5:1

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Pavlenka – Bořil, Frydrych, Bílek, Jablonský – Souček – Mihalík, Hušbauer, Zmrhal – Mešanovič, Škoda
2. poločas: Berkovec - Bořil (57. Mikula), Latka, Frydrych, Jablonský (67. Černý) – Souček – Vukadinovič, Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) – Mešanovič (67. Linhart), Kuchta

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 14. a 35. Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil – 71. Madej

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články