Juniorka dvougólové vedení v Brně neudržela | SK Slavia Praha
Více

Juniorka dvougólové vedení v Brně neudržela

5:2
(2:2)
21. kolo, 29. 2. 2016
21. kolo, 29. 2. 2016
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 35. Pospíšil, 40. Šural (pen.), 50. Sokol, 84. Sokol, 90+1. Krištof – 10. Kocourek, 15. Kuchta. <b>ŽK:</b> 42. Šural (BNO) – 39. Peljak (SLA), 45+1. Vavrouš (SLA). <b>Rozhodčí:</b> Radim Dresler. Asistenti: Valter Boček, Zdeněk Arnošt
PRAHA - V utkání vedla dokonce 2:0, ale nakonec juniorka padla v Brně i přes řadu šancí 2:5. Už za týden čeká slávisty derby proti Spartě!
V juniorce se z A-týmu představil Josef Řehák, Libor Holík a Jan Kuchta. A byli to sešívaní kdo šel v utkání do vedení. Slávisté předvedli rychlý protiútok, po kterém se na levém křídle uvolnil Ondřej Kocourek a střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre zápasu.

Po čtvrthodině bylo vedení Slavie už dvoubrankové a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli jet svěřenci trenéra Řeháka zpátky do Prahy bez bodu. Ve vápně se po střele nejlpépe zorientoval Jan Kuchta a z dorážky navýšil vedení.

Josef Řehák vyběhl z branky a při odkopu trefil jednoho ze spoluhráčů, míč se dostal k domácím a Vintr směřoval lob přímo do branky. Tam stál připravený jeden ze slávistů a vyhlavičkoval ho na břevno, aby ho následě Pospíšil dorazil a snížil.

Pět minut před koncem poločasu proměnil Šural penaltu nařízenou za faul Denise Pelyaka. Do kabin se tak šlo, i proto, že Král a Kuchta nevyužili velkou možnost, za vyrovnaného stavu 2:2.

Po přestávce už šli domácí do vedení, když si v 50. minutě Sokol potáhl míč od pravé lajny až do vápna a křižnou střelou dokonal obrat domácích ve skóre. Sešívaní se i přesto snažili a měli šance. Kuchtův gól nebyl uznán kvůli ofsajdu, a následné dvě velké šanci slávisté nevyužili.

V závěru tak Brno ještě udeřilo. Nejprve se v 84. minutě prosadil Šembera, v 91. upravil na konečných 5:2 pro Brno Martin Krištof.

V neděli 6. března čeká slávisty derby proti Spartě! Mělo by se hrát na UMT v Edenu, v případě změny budeme informovat. Zápas bude začínat v 10:15.
5:2

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

Floder – Šural (76. Šembera), Zukal, Praks, Bednář (C), Pospíšil (88. Krejčíř) – Kučera, Čambal (89. Jura), Sokol (84. Krištof), Koláčný – M. Vintr (65. O. Vintr).

SK Slavia Praha

Řehák – Holík, Broukal, Routek, Pelyak - Badocha (54. Veselý), Kocourek (C), Peljak, Král (54. Jakab), Vavrouš, Zoubek (75. Fotr) - Kuchta

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 35. Pospíšil, 40. Šural (pen.), 50. Sokol, 84. Sokol, 90+1. Krištof – 10. Kocourek, 15. Kuchta. <b>ŽK:</b> 42. Šural (BNO) – 39. Peljak (SLA), 45+1. Vavrouš (SLA). <b>Rozhodčí:</b> Radim Dresler. Asistenti: Valter Boček, Zdeněk Arnošt

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články