Juniorka v sestavě s testovaným Twardzikem vyhrála 4:0 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka v sestavě s testovaným Twardzikem vyhrála 4:0

4:0
(3:0)
30. kolo, 1. 5. 2016
30. kolo, 1. 5. 2016
SK Slavia Praha - FK Teplice
Branky: <b>Branky:</b> 2. Štohanzl, 22. Broukal, 40. Fotr, 66. Gilian<br> <b>Rozhodčí:</b> Orel – Ratajová, Vitner.
PRAHA/HORNÍ POČERNICE - Juniorka letos poprvé pod trenérem Petroušem a v sestavě s testovaným Filip Twardzikem zvítězila na Xaverově proti Teplicím po gólech Štohanzla, Broukala, Fotra a Giliana 4:0.
K juniorce došlo v týdnu ke změně na postu trenéra, protože Pavel Řehák se přesunul ke slávistické juniorce a Michal Petrouš převzal právě juniorku.

V sestavě využil trenér Petrouš posily, respektive testovaného hráče Filipa Twardzika. Kmenový hráč anglického Boltonu je ve Slavii na dvoutýdenní zkoušce.

Do utkání vstoupili sešívaní skvěle. Jan Štohanzl si naběhl na centr z pravé strany a před brankou sám otevřel skóre zápasu. Po deseti minutách o sobě dal vědět právě Twardzik, který našel ve vápně přesným centrem Oskara Fotra, ten ale skóre nenavýšil

Dvougólové vedení si slávisté připsali až ve 22. minutě. Ve vápně se po řadě odrazů nejlépe zorientoval David Broukal a trefil se přesně k tyči. Pět minut před koncem půle už slávisté vedli o tři góly. Oskar Fotr si naběhl na centru za branky a suverénně zakončil. V závěru půle mohl snížit skóre Michal Pecháček, ale neuspěl.

Do druhé půle vstoupili slávisté skvěle, ale Broukal ve své druhé šanci v zápase tentokrát gólově neuspěl. Větší radost měl v 66. minutě střídající Gilian, který se prosadil tvrdou střelou z levé strany.

Další šance přišly až v samém závěru. Nejprve se v 87. minutě po centru Štohanzla trefil do tyče Fotr a v poslední minutě v samostatném úniku přestřelil Řehákovu branku hostující Strada.

Za týden se sešívaní představí v neděli 8. května od 10:15 na hřišti Dukly Praha.
4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák - Pelyak (78. Melíšek), Broukal, Routek, Twardzik - Kocourek (82. Písačka), Vavrouš - Möglich, Štohanzl, Zoubek (63. Gilian) - Fotr

FK Teplice

L. Skalák – Dimitrovski, Svoboda (78. Kalivoda), Dendis (46. Martirosyan), Kapolongo (61. Softič), Bílek, Strada (C), Gregáň, Richter, Pecháček (78. Hasil), Hynek (71. Z. Švejda)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 2. Štohanzl, 22. Broukal, 40. Fotr, 66. Gilian<br> <b>Rozhodčí:</b> Orel – Ratajová, Vitner.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články