Report ze zápasu FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha"

2:1
(1:1)
30. kolo, 16. 4. 2016
30. kolo, 16. 4. 2016
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: Branka Slavie: 20. Kuchta
Komentář trenéra Michala Petrouše: Utkání se pro nás začalo vyvíjet velmi dobře. Hned v úvodu jsme si vytvořili několik nebezpečných situací, z nichž jsme jednou nastřelili Kuchtou tyč. Po té tentýž hráč vystihl špatnou rozehrávku obránce Liberce a po kličce brankáři vsítil do prázdné branky vedoucí gól.

Liberec si svým agresivním pojetím a nesmírnou obětavostí a bojovností začal vytvářet nebezpečné situace před naší brankou. Gól vstřelil z přímého kopu, kdy jsme drželi balon ve své moci, ale bohužel jsme ho před naším pokutovým územím lehkovážně ztratili, vzápětí došlo k nedovolenému zákroku a nařízení trestného kopu, z něhož soupeř vstřelil obstřelením zdi vyrovnávací branku.

Liberec branka ještě více nastartovala k většímu úsilí a obrovské touze strhnout vítězství na svou stranu, což se nedá říct o našem týmu, který si snad ani neuvědomoval, jak moc je dnes utkání důležité. Liberec byl za svou snahu a vůli po vítězství právem odměněn vítěznou brankou, kdy jsme se opět dopustili při zakládání útočné fáze technické chyby. Našemu hráči při převzetí odskočil balon k soupeři, který ihned dlouhým nákopem našel na hranici vápna svého spoluhráče, který vyhrál osobní souboj s naším obráncem a následný odražený balon usměrnil nepokrytý hráč Liberce do naší sítě.

Utkání se nám vůbec nepovedlo. Nedařila se nám kombinace, chyběl nám pohyb bez míče a v neposlední řadě u většiny hráčů nasazení a touha po vítězství. Jakoby si někteří hráči neuvědomovali, o co se hraje. Utkání nám ukázalo, jak jsou na tom někteří hráči po mentální stránce, kdy do utkání musí dát především srdce.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Toman – Holík, Stropek, Žežulka, Žárský (K) – Krejdl (60. Pardubský), Čermák (67. Bucha), Beňo, Badocha, Vejvar (67. Vávra) – Kuchta (87. Heřman)

Detaily utkání

Statistiky
Branka Slavie: 20. Kuchta

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články