Slavia zdolala slovenského vicemistra 4:0 | SK Slavia Praha
Více

Slavia zdolala slovenského vicemistra 4:0

4:0
(1:0)
přát, 18. 6. 2016, FK Kolín
přát, 18. 6. 2016, FK Kolín
SK Slavia Praha - ŠK Slovan Bratislava
Branky: <b>Branky:</b>12. Barák (pen.), 56. Hrubý, 70. Kenia, 84. Voltr<br> <b>ŽK:</b> Ščuk<br> <b>Rozhodčí:</b> Lerch – Arnošt, Miška
KOLÍN - Třetím letním soupeřem Slavie byl na hřišti v Kolíně ŠK Slovan Bratislava. Sešívaní šli do vedení po proměněném pokutovém kopu Antonína Baráka a vítězství potvrdili třemi brankami ve druhé půli.
Slávisty čekal poslední přípravný zápas před odjezdem na soustředění do Rakouska. V Kolíně vyběhli sešívaní do prvního poločasu s nováčky v záložní řadě Ščukem a Migazovem. V sedmé minutě sešívaní zahrozili z trestného kopu, Barák ale těsně minul bližší tyč.

Ve dvanácté minutě dostal Antonín Barák vynikající příležitost otevřít skóre. Po faulu na Mešanoviče v levé části vápna nařídil sudí Lerch penaltu pro sešívané a Barák překonal brankáře Greifa.

V sedmnácté minutě kroutil po faulu na Mešanoviče střelu ze standardní situace na bližší tyč Mingazov, ta se ale bohužel do branky nevešla. To přímý kop Slovanu ve 24. minutě prověřil postřeh Martina Berkovce, který musel zpod břevna vytáhnout Soumahův pokus.

Před koncem prvního poločasu se v zajímavé situaci ocitl Jaroslav Mihalík, ten chtěl sice původně z levého křídla nahrát na střed, obránce mu ale pas zblokoval a tak to vzal na sebe. Greif na míč dosáhl a o tyčku ho vyrazil pryč.

Do druhé půle Slavia obměnila téměř celou sestavu včetně gólmana a dokázala se střelecky prosadit hned třikrát. Nejprve v 56. minutě zakombinovali sešívaní na levé straně a van Buren našel ve vápně volného Roberta Hrubého, který míč uklidil k levé tyči – 2:0.

Následně přidal v 70. minutě třetí branku Levan Kenia. Centr z rohového kopu sice Hrubý namířil před branku, tam se ale od skrumáže hráčů míč odrazil ke Keniovi. Ten si na hranici vápna nejprve zpracoval míč hrudí a pak ho nekompromisně levačkou napálil do levé šibenice.

V 84. minutě se sešívaní radovali počtvrté, Radek Voltr se dvojicí obránců nenechal odstavit od míče a pravačkou ho nasměroval ke vzdálenější tyči.

Slavia tak porazila slovenského vicemistra 4:0 a v úterý 21. června ji čeká od 18:30 v Bischofshofenu rakouský mistr Red Bull Salzburg.
4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Berkovec – Bořil, Frydrych, Deli, Jablonský – Ščuk – Mihalík, Hušbauer, Barák, Mingazov – Mešanovič
2. poločas: Řehák – Mikula, Ngadeu-Ngadjui, Frydrych, Jablonský (69. Bazal) – Souček – Mihalík (60. Vukadinovič), Hrubý, Kenia, Voltr – van Buren

ŠK Slovan Bratislava

Greif – Ligeon, Laczkó (49. Simovič), Sekulič (62. Antálek), Burnet (62. Kotula) – Lásik (62. Scott), de Kamps (62. Kopičár) – Schet (62. Kele), Soumah (62. Savičevič), de Sa (62. Šefčík) – Zreľák (62. Pinte)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b>12. Barák (pen.), 56. Hrubý, 70. Kenia, 84. Voltr<br> <b>ŽK:</b> Ščuk<br> <b>Rozhodčí:</b> Lerch – Arnošt, Miška
Diváci
420

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články