Slavia podlehla rakouskému mistrovi 1:2 | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla rakouskému mistrovi 1:2

1:2
(0:1)
přát., 21. 6. 2016
přát., 21. 6. 2016
SK Slavia Praha - Red Bull Salzburg (Rak.)
Branky: <b>Branky:</b> 83. Ščuk – 8. Rzatkowski (pen.), 65. Laimer<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič <br>
BISCHOFSHOFEN - Slavia začala své herní soustředění zápasem proti těžkému soupeři. Rakouský mistr Red Bull Salzburg šel do vedení z penalty už v 8. minutě a ve druhém poločase přidal ještě jednu branku. Sešívaní dokázali díky Ščukovi v závěru snížit na konečných 1:2.
Sešívané v prvním utkání na rakouském soustředění prověřil domácí mistr a Red Bull Salzburg šel do vedení hned v úvodu zápasu. Hušbauerovi se sice nejprve podařilo odvrátit centr Gulbrandsena, sešívaní ale dostali míč bohužel jen k Schweglerovi, který ho z pravého křídla nacentroval před branku. Tam si pro něj vyskočil Martin Berkovec. Míč mu ale vypadl z rukavic, a když se pro něj natahoval podruhé, srazil při tom Samassekoua. Sudí nařídil pokutový kop, který bezpečně proměnil Rzatkowski.

Sešívané protiútoky ovoce nenesly. Mešanovič byl v 19. minutě přistižen v ofsajdu, Hušbauerovu pokusu o chvíli později chyběla přesnost. Po půl hodině hry hledal Mešanovič zpětnou přihrávkou ve vápně Keniu, tomu ale v nadějné pozici zblokovala míč obrana.

Slavia do druhé půle třikrát vystřídala, první ale opět hrozil rakouský mistr. Po Sorianovu přímém kopu z pravé strany prodlužoval hlavou Gulbrandsen, Berkovec ale jeho pokus pohotově vyrazil. V 59. minutě pak pálil Soriano a slávistický gólman musel míč vytěsnit na roh.

V 65. minutě už rakouský celek vedl o dvě branky. Konrad Laimer si po povedené přihrávce Dabbura poradil s obranou sešívaných, dostal se za Berkovce a z levé strany zakončil.

Slavia se ovšem nevzdávala. Po Hrubého centru z rohového kopu se míč odrazil k Bazalovi, který ve skluzu zakončoval pouze do tyče. O minutu později už se sešívaní mohli radovat. Ščukova dalekonosná střela zapadla přesně k tyči.

Slavia tak Salzburgu podlehla 1:2 a ve čtvrtek ji čeká od 18:00 Ludogorec Razgrad.


1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Ngadeu Ngadjui (54. Frydrych), Deli, Bořil (54. Voltr) – Ščuk – Mihalík, Hušbauer, Kenia (46. Barák), Mingazov (46. Jablonský) – Mešanovič (46. van Buren)

Red Bull Salzburg (Rak.)

Airton – Schwegler, Miranda, Sörensen, Ulmer – Laimer, Samassekou, Rzatkowski – Roguljič, Gulbrandsen, Oberlin

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 83. Ščuk – 8. Rzatkowski (pen.), 65. Laimer<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič <br>

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články