Slavia se s Rakouskem loučí remízou | SK Slavia Praha
Více

Slavia se s Rakouskem loučí remízou

3:3
(3:1)
přát., 28. 6. 2016
přát., 28. 6. 2016
SK Slavia Praha - FK Rostov
Branky: <b>Branky:</b> 8. Mešanovič (pen.), 40. Souček, 44. Hušbauer – 17. Erochin, 55. Bucharov (pen.), 77. Bayramyan <br> <b>ŽK:</b> Ščuk
ST. ULLRICH AM PILLERSEE - Sešívané čekal na závěr soustředění ruský vicemistr Rostov. Slávisté si v první půli vybojovali vedení 3:1, soupeř ale zvládl ve druhé pětačtyřicetiminutovce dorovnat. Slavia se tak loučí s Rakouskem remízou 3:3.
Sešívaným se vstup do utkání povedl. Útočná akce dua Mešanovič – Mingazov byla zastavena za cenu faulu v pokutovém území a Slavia mohla už v 8. minutě zahrávat penaltu. Míč si postavil Muris Mešanovič a střelou přesně k tyči překonal Džanajeva.

Ruskému celku se nicméně podařilo záhy srovnat. Rostov rozehrával standardní situaci, Kudrjašovův přetažený centr z levé strany vrátil jeden z jeho spoluhráčů před branku, kde hlavou míč uklidil pod břevno Erochin.

Slavia mohla obratem zvrátit vedení opět na svou stranu, když po rohovém kopu střílel Michael Ngadeu Ngadjui, jeho pokusu ale kus chyběl, aby se vešel mezi tyče. Sešívaní nakonec soupeře zatlačili v závěru první půle a podařilo se jim z toho vytěžit dvě branky.

Deliho zakončení sice nejprve zblokovala obrana a následně se blýskl Džanajev, na Součkovu hlavičku už ale nedosáhl. Tomáš Souček si ve 40. minutě nikým nehlídán vyskočil ve vápně pro centr, který k němu z rohového kopu nasměroval Hušbauer, a umístil ho za Džanajevova záda.

Minutu před přestávkou pak přišla další povedená akce slávistů. Mešanovič si potáhl míč na střed, kam se k němu stáhla čtveřice obránců. I přes to se mu podařilo prostrčit míč doleva, kde si ho sebral Hušbauer, který si položil gólmana, kličkou ho obešel a zakončil do prázdné branky.

Do druhé půle vystřídala Slavia brankáře a mezi tyče se postavil Jiří Pavlenka. Poté, co Deli v 55. minutě na pravé straně vápna zastavil útok Rostova faulem, čelil slávistický gólman pokutovému kopu. Aleksandr Bucharov zvolil ke střele opačnou stranu, než kam šel Pavlenka, a snížil na 3:2.

Hru rozkouskovalo střídání a Rostovu se nakonec podařilo srovnat. Slávisté sice zastavili protiútok po pravé straně, míč ale odkopli jen doleva k rozběhnutému Bayramyanovi, který využil nabídnuté příležitosti a propálil Pavlenku.

Slavia se tak loučí se soustředěním v Rakousku remízou 3:3.

3:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec (46. Pavlenka) – Holík (76. Mikula), Ngadeu, Deli (69. Frydrych), Bořil – Souček – Mingazov (68. Voltr), Hušbauer (68. Barák), Ščuk, Mihalík (46. Kenia) – Mešanovič (82. van Buren)

FK Rostov

Džanajev – Šapovalov, Christis, Dezic, Kalačow, Kudrjašov, Novoselcev, Gaţcan, Erochin, Poloz, Doumbia

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 8. Mešanovič (pen.), 40. Souček, 44. Hušbauer – 17. Erochin, 55. Bucharov (pen.), 77. Bayramyan <br> <b>ŽK:</b> Ščuk

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články