287. derby skončilo remízou | SK Slavia Praha
Více

287. derby skončilo remízou

1:1
(0:0)
22. kolo, 2. 4. 2017, Eden Arena
22. kolo, 2. 4. 2017, Eden Arena
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>Branky:</b> 90. Škoda (z pen.) - 81. Kadlec<br> <b>ŽK:</b> Hušbauer - Lafata, Vácha, Šural, Pulkrab<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk - Paták, Peřina
PRAHA/EDEN ARENA - V bojovném zápase držela obě mužstva dlouhou dobu bezbrankový stav. Když se devět minut před koncem po Konatého přihrávce prosadil Kadlec, vypadalo to, že si tři body odveze Sparta. V 90. minutě ale dokázali sešívaní srovnat, když penaltu po faulu na Mingazova proměnil Milan Škoda.
Zápas začal opatrně a na kopačkách měli míč více hosté. Až v 9. minutě se sešívaní dostali před branku Sparty, když Hušbauer udržel míč na velkém vápně a Tecl následně posílal polovysoký centr z pravé strany, na míč ale před Koubkem nikdo nedosáhl.

Jen o tři minuty později utekl na levém křídle Lafata a posílal do vápna podobně nebezpečný centr, se kterým si ale poradil Deli. Ve 14. minutě poslal naopak do vápna Sparty přesný centr z pravé strany Tecl a k hlavičce se dostal Jaromír Zmrhal, balon ale namířil přesně do náruče gólmana Koubka.

V minutě 21. se pak po ostrém souboji na pravé straně dostal míč k Lafatovi, který jej z hranice vápna z voleje napálil na branku, Pavlenkovu svatyni ale vysoko přestřelil.

Po půlhodině hry se mohl do šance před Pavlenkou dostat Mareček, po centru z přímého kopu z pravé strany ale na malém vápně netrefil míč ideálně a v těžké pozici ho poslal je několik metrů vedle branky.

Slávisté se k většímu tlaku dostali až těsně před přestávkou. Hušbauerův centr z pravé strany našel hlavu rozeběhnutého Ngadeua, jeho pokus ale zablokoval před ním stojící sparťanský obránce. O chvíli později dokázal Škoda sklepnout míč hlavou k Zmrhalovi, jeho rána levačkou ale zamířila vysoko nad Koubkovu bránu.

V 57. minutě dostal na levém křídle dostatek prostoru Barák, prošel s míčem až téměř k bráně a poslal na malé vápno ostrou přihrávku, kterou si Vácha málem srazil do vlastní sítě. O chvíli později se po ostřejším souboji s Kadlecem ve vápně octl na zemi Frydrych, penalta z toho ale podle sudího Fraňka nebyla.

Trenér Šilhavý poslal po 65 minutách namísto Tecla do hry Mešanoviče, přesto se slávisté dopředu příliš neprosazovali. Výjimkou byla 70. minuta a dlouhý centr z poloviny hřiště, který hlavou tečoval Škoda, míč ale skončil jen na horní síti sparťanské branky.

V 78. minutě byli blízko branky hosté., to když Holkův roh doplachtil až na zadní tyč k volnému Kadlecovi. Sparťanskému útočníkovi se ale nepovedlo balon zpracovat a dal dostatek času Delimu, aby ho odklidil do bezpečí.

V 81. minutě tak šli do vedení hosté. Po kombinaci na pravé straně se s míčem ve vápně otočil Konaté, poslal přihrávku před bránu a nabíhající Václav Kadlec zblízka prostřelil Pavlenku.

Slavia ve snaze o vyrovnání poslala na hřiště i třetího útočníka van Burena, přesto se dlouho nemohla dostat do tlaku. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby se ke střele z 20 metrů dostal Frydrych, míč ale poslal několik metrů vedle vzdálenější tyče.

Tečka za zápasem tak přišla až v poslední minutě. Mingazov dostal míč na levé straně vápna, dokázal ho poslat podél dobíhajícího Karavaeva, ale po souboji s ním upadl a pískala se penalta. Tu už v nastaveném čase dokázal střelou k pravé tyči proměnit kapitán Milan Škoda.

Slavia se tak se Spartou v 287. derby rozešla smírně 1:1. Na druhé příčce tak i nadále ztrácí na Plzeň jediný bod.
1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Tecl (65. Mešanovič), Hušbauer (83. van Buren), Barák, Zmrhal (78. Mingazov) - Škoda (C)

AC Sparta Praha

Koubek – Karavajev, Mareček, Holek, Hybš – Konaté (90. Albiach), Vácha, V. Kadlec (89. Juliš), Sáček, Šural – Lafata (C) (75. Pulkrab)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 90. Škoda (z pen.) - 81. Kadlec<br> <b>ŽK:</b> Hušbauer - Lafata, Vácha, Šural, Pulkrab<br> <b>Rozhodčí:</b> Franěk - Paták, Peřina
Diváci
19084

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články