Komplikace na úvod. Slavia bude dohánět dvoubrankové manko | SK Slavia Praha
Více

Komplikace na úvod. Slavia bude dohánět dvoubrankové manko

3:1
(1:0)
Pohár, 14. 7. 2016
Pohár, 14. 7. 2016
FC Levadia Tallinn - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 35. Hunt, 67. Gando, 90. Antonov – 63. Mešanovič<br> <b>ŽK:</b> Antonov - Hušbauer<br> <b>Rozhodčí:</b> Doyle – Lynch, O´Neill
KADRIORU STAADION/TALLINN - Sešívaným se vstup do pohárů nevyvedl podle představ. Přestože byli od začátku aktivnějším týmem, jejich šance brankou nekončily. Ve druhé půli sice stihli srovnat, domácí ale dvěma brankami opět zvrátili vedení na svou stranu. Slavii tak čeká v Praze nelehký úkol, bude dohánět dvoubrankové manko.
Trenér Dušan Uhrin do prvního soutěžního utkání vyslal podobnou sestavu jako v generálce proti Tallinnu. Změnou byl start Mingazova místo Mihalíka a Antonína Baráka, který nahradil zraněného Ščuka. V základu tak zůstal i osmnáctiletý Libor Holík.

K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky soupeře se Slavia dostala ve 12. minutě, kdy se po autu Bořila dostal k hlavičce Barák, tu však brankář vyrazil na roh. Ve velké šanci se třináct minut později ocitl Tomáš Souček, po centru Josefa Hušbauera z rohového kopu zůstal ve vápně nestřežen, svoji hlavičku však poslal nad branku.

Obrovskou šanci měl v 27. minutě Hušbauer, po dobré práci Zmrhala se zjevil sám před brankařem, kterého si skvěle položil, jeho zakončení však mířilo pouze do tyče. Deset minut před poločasem se dostal soupeř do vedení, po centru z naší pravé strany byl před naší brankou osamocen Rimo Hunt, který uklidil míč do odkryté branky.

Ve 40. minutě byl v další velké příležitosti Jaromír Zmrhal, náš záložník postupoval sám na branku, svým zakončením však trefil pouze gólmana Lepmetse. Po prvním poločase tak vedla domácí Levadia 1:0.

Po hodině hry vracel po rohovém kopu míč před branku Mingazov, ve skrumáži před brankou bojoval o míč Mešanovič, míč nakonec dopravil do sítě Ngadeu, gól však nebyl pro útočný faul uznán.

Vyrovnání přišlo až v 63. minutě. Centr Levana Kenii usměrnil Mešanovič do tyče, od které se míč odrazil do rukou brankáře Lepmetse. Ten však míč chytal již za brankovou čarou a Slavia tak mohla slavit vyrovnání.

Levadia se však z ojedinělé šance dostala opět do vedení, hlavičkou se po centru za obranu trefil Gando.

Sešívaným se míč do branky protlačit nedařilo. V 84. minutě po střelách Zmrhala a Bořila získala rohový kop, poté se však zaskvěl obránce domácích, který z brankové čáry vyhlavičkoval pokus Michaela Ngadeua. Ten se sice ještě dostal k dorážce, i tu ale zastavila obrana.

Radovala se naopak Levadia, když Mirančuk našel v závěru utkání na pravé straně volného Ilju Antonova a ten zpoza vápna propálil Berkovce. Na druhé straně mohl odpovědět Hušbauer, přízemní střelu kryl ale Lempets.

Slavia tak do Prahy veze dvougólové manko a v Edenu ji ve čtvrtek 21. července od 19:00 čeká velká výzva.


3:1

Sestavy

FC Levadia Tallinn

Lepmets – Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando – Kaljumäe, Antonov – Luts, Mirančuk, Kobzar (67. Raudepp) – Hunt (K)

SK Slavia Praha

Berkovec – Holík, Deli, Ngadeu, Bořil (K) – Souček – Mingazov (69. Mihalík), Hušbauer, Barák (61. Kenia), Zmrhal – Mešanovič (78. van Buren)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 35. Hunt, 67. Gando, 90. Antonov – 63. Mešanovič<br> <b>ŽK:</b> Antonov - Hušbauer<br> <b>Rozhodčí:</b> Doyle – Lynch, O´Neill

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články